Business Travel

Norwegian Air, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, raportează un declin de peste 91% al volumul de pasageri pe măsură ce majoritatea aeronavelor rămân stocate în zonele de parcare

Norwegian Air, unul dintre cei mai mari operatori aerieni...

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2020, 07:00 176

Pe măsură ce încearcă îşi asigure o nouă rundă de restructurări financiare, Norwegian Air – unul dintre cel mai mari operatori aerieni din Europa – a înregistrat în luna august un declin de 91% din volumul de pasageri.

Compania low-cost a declarat că va zbura 25-30 de avioane în septembrie, în timp ce 100 de aeronave rămân stocate în zonele de parcare, potrivit Reuters. Norwegian a primit un credit din partea statului în valoare de 3 miliarde de coroane (283 milioane de euro) pentru a evita o eventuală prăbuşire.

Operatorul a declarat săptămâna trecută că speră să completeze o nouă rundă de finanţare până la sfârşitul anului astfel încât să nu rămână fără bani până în aprilie 2021. Luna trecută, compania a numărat doar 313.316 pasageri, comparativ cu 3,5 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Criza, care a afectat toate aspectele industriei aviatice, continuă să creeze incertitudini de-a lungul pieţelor, crescând astfel nevoia de un pachet de susţinere pe termen lung pentru a proteja turismul, piaţa forţei de muncă şi comerţul internaţional”, spune CEO-ul Norwegian Air – Jacob Schram.

Wizz Air – principalul operator aerian low-cost din Europa centrală şi de est – a declarat zilele trecute că va renunţa la planurile prin care intenţiona să majoreze capacitatea de zbor la 80% în următorul trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO