Business Travel

NNDKP: Turismul trebuie susţinut prin măsuri de asigurare a lichidităţii şi de păstrare a locurilor de muncă. O astfel de măsură ar fi oferirea de vouchere mai degrabă decât rambursarea banilor celor care au plătit avansul pentru vacanţe

George Trandafir, asociat senior, practica de corporate/M&A în cadrul casei de avocatură NNDKP

George Trandafir, asociat senior, practica de corporate/M&A în cadrul casei de avocatură NNDKP

Autor: Cristina Roşca

04.05.2020, 00:05 681

Turismul se află în prima linie a im­pac­tului Covid-19, sectorul fiind afec­tat în mod substanţial, prin redu­ce­rea abruptă a veniturilor şi a capacităţii de redresare, spune George Trandafir, asociat senior, practica de corpo­rate/M&A în cadrul casei de avocatură NNDKP, una dintre cele mai impor­tante de pe piaţa locală.

„Lăsat fără sprijin coordonat, trans­naţional şi vizionar pe termen lung, turismul va accentua în căderea sa vulnerabilitatea financiară în secto­rul public şi magnitudinea proble­melor sociale“, adaugă avocatul.

Spre exemplu, potrivit datelor cen­tra­lizate de World Tourism Organi­zation (UNWTO) şi citate de George Trandafir, la nivelul lunii martie 2020, pandemia COVID-19 a generat pier­deri financiare estimate la aproximativ 350-400 miliarde de dolari în turism, echivalentul a o treime din cifra de afaceri globală generată de industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO