Business Travel

Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România: Turismul balnear a avut o creştere de 5% -10% anul trecut

Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a...

Autor: Ramona Cornea

21.02.2020, 14:38 121

Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), afirmă că turismul balnear a înregistrat o creştere cuprinsă între 5% şi 10% în 2019, susţinută de voucherele de vacanţă primite de angajaţi.

“Turismul balnear a avut o creştere de 5% -10% în 2019. Este o creştere mică, dar constantă în ultimii ani. Este adevărat, avem această creştere şi datorită voucherelor de vacanţă. Investiţiile care au fost făcute în staţiuni aduc o altă piaţă, aduc turişti străini. Anul trecut am observat că au venit turişti nu numai de pe pieţele tradiţionale, ci şi din pieţe din ţări precum Germania, Italia, sunt solicitări foarte multe şi din zona Golfului. Încet, încet, schimbăm optica din turismul balnear. De asemenea, se observă o altfel de abordare din partea turiştilor, se formează o altă clientelă, vin tinerii la tratament şi în zonele de wellness şi spa. De asemenea, cifrele de afaceri ale membrilor au crescut substanţial”, a declarat Nicu Rădulescu.

În România sunt 31 de staţiuni balneare, conform datelor publice. În 2018 (ultimele date disponibile) în aceste staţiuni au fost peste 1 milion de turişti, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Însă, mai puţin de 5% dintre aceştia sunt turişti străini.

“Numărul de turişti străini este relativ constant pentru că suntem deficitari la promovare”, a explicat preşedintele OPTBR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO