Business Travel

Industria aviatică în era COVID-19: American Airlines, cea mai mare companie aeriană din SUA, raportează al treilea trimestru consecutiv de pierderi. De partea cealaltă a Atlanticului, British Airways reduce capacitatea de zbor cu 30%

Industria aviatică în era COVID-19: American Airlines,...

Autor: Eduard Ivanovici

25.10.2020, 08:49 237

American Airlines, cel mai mare operator aerian din Statele Unite, a raportat al treilea trimestru de pierderi. Compania a declarat că pierderile din T3 au ajuns zilnic la circa 44 de milioane de dolari, faţă de 58 de milioane în perioada aprilie-iunie, transmite Reuters.

Grupul american a declarat că pierderile nete ajung la 2,4 miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni a scăzut cu 4,71 dolari în T3. În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a înregistrat un profit de 425 de milioane de dolari şi o creştere de 96 de cenţi în ceea ce priveşte preţul unei acţiuni.

Între timp, IAG, compania-mamă a British Airways, a declarat că va reduce capacitatea de zbor cu 30% de vreme ce restricţiile impuse de guverne pentru a controla noul val de coronavirus au redus semnificativ cererea de zboruri, scrie Associated Press.

International Airlines Group a declarat că pierderile operaţionale din ultimul trimestru ajung la 1,3 miliarde de euro, comparativ cu un profit de 1,4 miliarde de euro anul trecut.

Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a declarat săptămâna trecută că va reduce cu o treime capacitatea de zbor din timpul iernii şi se aşteaptă la un bilanţ de 38 de milioane de pasageri în anul fiscal ce se va încheia pe 31 martie 2021, cu peste 100 de milioane mai puţin faţă de ultimul an fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO