Business Travel

Încă o agenţie de turism anunţă că nu mai poate onora vacanţele turiştilor: Mareea Comtur va declanşa procedura de insolvenţă

Încă o agenţie  de turism anunţă că nu mai poate...

Autor: Mirabela Tiron

03.09.2016, 14:02 17845

Agenţia de turism Mareea Comtur, care a fost implicată în tragicul accident din Muntenegru din 2013, unde şi-au pierdut viaţa 18 români iar alţi 29 au fost răniţi, a anunţat astăzi pe propriul site că nu va mai onora vacanţele turiştilor şi că va intra în insolvenţă.

"Cu părere de rău vă anunţăm că Mareea este începând de astăzi, 03.09.2016, Ã®n imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. ÃŽn consecinţă vom declanÅŸa procedura de insolvenţă ÅŸi vom încerca, în perioada imediat următoare, să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiÅŸtii aflaÅ£iîn acest moment în unităîile de cazare din Å£ară ÅŸi străinătate). Astfel, începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora niciuna dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresaÅ£i asiguratorului societăţii (poliÅ£a de insolvabilitate nr: 8100258X) ÅŸi să faceÅ£i demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.Regretăm întreaga situaÅ£ie precum ÅŸi neplăcerile cauzate", se arată în anunÅ£ul de pe site-ul companiei.

AgenÅ£ia este deÅ£inută de Marius Usturoiu, care nu a putut să fie contactat de ZF. 

DeÅŸi 18 oameni au murit în circuitul din Muntenegru, organizat de Mareea Comtur, agenÅ£ia ÅŸi-a continuat activitatea nestingherit ÅŸi chiar a reuÅŸit să îşi crească cifra de afaceri.  Anul trecut, agenÅ£ia de turism a raportat o cifră de afaceri de 66 de milioane de lei ÅŸi un profit de 768.000 de lei, la 70 de angajaÅ£i, potrivit datelor de la Ministerul de FinanÅ£e.

Aceasta este a doua agenţie de turism care anunţă că nu va mai onora vacanţele turiştilor, după Genius Travel, care a intrat în insolvenţă la scurt timp după ce îşi anunţase clienţii să nu mai meargă în vacanţele cumpărate.

Vedeţi mai jos mesajul regăsit pe site-ul agenţiei Mareea:
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO