Business Travel

Hotelierii din turismul balnear: În contextul menţinerii piscinelor interioare închise şi a altor facilităţi, previziunile arată o scădere de până la 70%

Hotelierii din turismul balnear: În contextul...

Autor: Miruna Diaconu

17.10.2020, 10:00 1185

♦ Hotelierii din turismul balnear au înregistrat scăderi semnificative anul acesta, după ridicarea parţială a restricţiilor nu au putut funcţiona la întreaga capacitate.

Hotelierii care activează în zona balneară a turismului nu au previziuni prea optimiste pentru sfârşitul acestui an în contextul în care restricţiile privind centrele de tratament au rămas în continuare valabile. Reprezentanţii hotelului de patru stele Afrodita Resort & Spa, din staţiunea balneară Băile Herculane, se aşteaptă la scăderi de 70% ale afacerilor la sfârşitul acestui an.

„Vara aceasta am înregistrat o scădere de aproximativ 40% faţă de previziunile pe care le-am făcut înainte de pandemie. Cu toate acestea, vara a decurs mai bine decât am preconizat în momentul intrării în lockdown, când nu aveam certitudinea că vom mai avea, fie şi parţial, un sezon estival. Situaţia însă se schimbă semni­ficativ odată cu începerea sezonului rece. Dacă pentru vară scăderea a fost mai mică faţă de estimarea iniţială, în contextul menţinerii piscinelor interioare închise şi a altor facilităţi, previziunile pentru sfârşitul de an arată o scădere de 60 până la 70%, ceea ce ne poate situa sub pragul de breakeven“, spun reprezentanţii hotelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO