Business Travel

Gigantul low-cost Ryanair acuză guvernele europene pentru gestionarea crizei industriei aviatice: Numărul de pasageri al companiei a scăzut cu 80% în timpul pandemiei

Gigantul low-cost Ryanair acuză guvernele europene...

Autor: Eduard Ivanovici

02.11.2020, 15:15 104

Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a declarat că guvernele Uniunii Europene continuă să „administreze greşit” transportul aerian, transmite Sky News.

Compania irlandeză a folosit rezultatele din prima jumătate a anului pentru a contura impactul financiar al pandemiei de coronavirus, CEO-ul Michael O’Leary declarând că noile restricţii de circulaţie reflectă o serie de „eşecuri”, printre care numeşte lipsa de eficacitate a proceselor de testare.

Pierderile suferite de Ryanair au ajuns la 197 de milioane de euro între lunile martie şi septembrie, comparativ cu un profit înainte de taxe de 1,1 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2019. În plus, numărul de pasageri a scăzut cu 80% la 17 milioane în timpul crizei provocate de COVID-19.

Compania se aşteaptă la un bilanţ de 38 de milioane de pasageri până în anul fiscal care se va încheia pe 31 martie 2021.

Acţiunile IAG – compania-mamă a British Airways – şi easyJet au scăzut cu aproximativ 6% în primele ore ale şedinţelor de tranzacţionare, pe măsură ce investitorii continuă să evalueze riscurile cu care se confruntă industria aeronautică. Sky News estimează că BA va concedia până la 13.000 de angajaţi până la finalul anului.

O’Leary crede că cererea îşi va reveni treptat în vară, când compania pe care o conduce va zbura între 50 şi 80% din nivelurile pre-pandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO