Business Travel

Gigantul german Lufthansa plănuieşte o majorare de capital de 3 mld. euro pentru a rambursa ajutorul guvernului: Compania speră să reducă pierderile lunare la 200 mil. euro

Acţiunile Lufthansa au scăzut cu peste 2,5% până la 12:40

Acţiunile Lufthansa au scăzut cu peste 2,5% până la 12:40

Autor: Eduard Ivanovici

11.05.2021, 12:38 138

Operatorul german Lufthansa a început să lucreze cu băncile Deutsche Bank şi Bank of America pentru a obţine o majorare de capital de 3 miliarde de euro, sumă ce ar acoperi o parte din planul de salvare al statului german, compania putând să primească banii în luna iunie, conform unor persoane familiare cu situaţia, citate de Bloomberg.

Cel mai mare operator aerian din Europa a primit anul trecut un ajutor de stat de 9 miliarde de euro, după ce pandemia de coronavirus a încheiat o creştere de câteva decenii pentru industria aeronautică.

Noile finanţări ar oferi suficient de mult cash pentru a plăti o bună parte dintr-o participaţie tăcută de capital a guvernului de la Berlin, în valoare de 5,5 miliarde de euro. Între timp, salariile executivilor şi activităţile de fuziuni şi achiziţii vor fi restricţionate până în momentul în care firma va plăti planul de salvare al statului.

Acţiunile grupului german, care include liniile Swiss, Brussels Airlines şi Austrian Airlines, au crescut cu aproximativ 5% de la începutul anului până acum.

Acţionarii au aprobat săptămâna trecută o potenţială majorare de capital de 5,5 miliarde de euro. Lufthansa declarase anterior că nu va folosi întreaga cantitate disponibilă, ci va opta în schimb pentru „cea mai mică majorare posibilă”.

Compania continuă să piardă bani pe măsură ce restricţiile impuse pe fondul pandemiei continuă să afecteze turismul global. În T1, Lufthansa şi-a redus pierderile lunare la 235 de milioane de euro şi se aşteaptă să ajungă la 200 de milioane pe lună în perioada actuală, în condiţiile în care operatorul a suferit anul trecut pierderi operaţionale de 5,5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO