Business Travel

Familia Movileanu, proprietara complexului hotelier Mera Resort din Venus, a investit 12 milioane de euro în renovarea hotelurilor Onix şi Safir din Cap Aurora

Resortul Mera Onix din Cap Aurora are 350 de spaţii de cazare

Resortul Mera Onix din Cap Aurora are 350 de spaţii de cazare

Autor: Mirabela Tiron

17.05.2018, 00:08 7092

Cele două unităţi conectate vor forma resortul de patru stele Mera Onix, în regim all-inclusive, ce se deschide la 1 iulie.

Familia Movileanu, proprietara com­plexului hotelier Mera Resort din Venus, a investit circa 12 milioane de euro în renovarea completă a celor două hoteluri, Onix şi Safir din Cap Aurora, preluate în 2016 de la Josef Goschy, pe care le va redeschide la 1 iulie sub brandul Mera Onix, un resort all-inclusive, clasificat la patru stele.

„Investiţia totală în modernizarea completă s-a ridicat la 10-12 milioane de euro şi a presupus refacerea de la zero a camerelor, clasificate acum la patru stele, construirea unei piscine de tip infinity. Resortul are  350 de spaţii de cazare“, a spus pentru ZF Mihaela Surin, directorul executiv al Mera Hotels.

Hotelurile Onix şi Safir, construite înainte de Revoluţie, ajunseseră într-o stare avansată de degradare dat fiind faptul că fostul proprietar Josef Goschy nu a invesit în modernizarea lor. Încă din 2008, Goschy, proprietarul Unita Turism, a scos la vânzare cele două unităţi, la acea vreme solicita 7 milioane de euro pe hotelurile din Cap Aurora.

„Investiţia în renovare s-a făcut din surse proprii şi din bani de la bănci. Resortul Mera Onix din Cap Aurora se va deschide la 1 iulie. Deja avem 70% din camere vândute pentru iulie. Tarifele sunt similare cu cele de la resortul din Venus. În vârf de sezon o cameră dublă costă 800 de lei pe noapte, cu all-inclusive. Cei mai mulţi clienţi stau cel puţin cinci nopţi“.

Mera Onix din Cap Aurora va face parte din lanţul Mera Hotels care mai include resortul Mera Venus şi hotelul Mera Brise Mangalia.

Familia Movileanu din Argeş a devenit cunoscută în sectorul turistic după ce în 2014 a preluat prin compania Atlas Apliance Solutions din Mioveni hotelurile Cocor şi Pajura din Venus, alături de 28 de vile de la THR Marea Neagră şi a dezvoltat un complex modern de patru stele, Mera Resort, în urma unei investiţii de circa 12 mil. euro, porivit ultimelor date disponibile. Hotelul Cocor a fost transformat în Mera Sky, o unitate de 4 stele, cu o capacitate de 206 camere, parte din complexul Mera Resort, care mai include hotelul Mera Blue (122 de camere duble şi 18 junior suite) şi vilele Mera Villas. Mai mult, anul trecut, proprietarii Mera Resort au preluat şi modernizat hotelul de două stele Astra din Mangalia. Acesta a fost construit înainte de Revoluţie şi se află pe faleză, în apropiere de plajă. Unitatea are o capacitate de 48 de camere duble şi şase apartamente şi operează un restaurant, o terasă bar, un centru spa, locuri de joacă pentru copii. Hotelul a preluat numele de Mera Brise Mangalia, reclasificat la patru stele de la două şi s-a deschis la 1 iulie anul trecut. Fostul hotel Astra s-a aflat până în 2013 în portofoliul companiei DAL Scala 2004 (controlată de Daniela Scarlat şi Liviu Scarlat, acţionar şi la firma Mangalia SA), ulterior  fiind  scos la vânzare de Administraţia Finanţelor Publice Mangalia, la un preţ de sub jumătate de milion de euro, potrivit presei locale.

„Aşteptăm un sezon foarte bun, la Mera Resort din Venus avem deja vândute 85% din camere pentru vârf de sezon, clienţii noştri îşi rezervă cu câteva luni înainte camerele. La Brise Mangalia, unde oferim mic dejun, clienţii sunt de business. Mai avem în plan şi alte investiţii în dezvoltarea lanţului, dar le vom face publice la momentul potrivit“, a spus Mihaela Surin, fără a face publice veniturile lanţului pe anul trecut sau estimările pentru acest an.

Nicolae şi Mariana Movileanu, doi antre­prenori foarte discreţi, care au intrat în rândul celor mai  mari investitori de pe litoralul românesc,  controlează mai multe firme, printre care compania Delta Invest, înfiintaţă în anul 1994, ce se ocupă de cercetare şi dezvoltare repere de matriţe plastice, proiectare-construcţie matriţe şi injecţie mase plastice. Compania a avut în 2016 afaceri de 142 mil. lei şi un profit de 16,5 mil. lei, la 503 anga­jaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Delta Invest a fost înfiinţată în 1994 şi avea drept clienţi companii precum constructorii auto Renault şi Dacia ori pe cei de componente Faurecia, Valeo, Delphi, dar şi alţii. În 2008, compania avea afaceri de doar 35 milioane de lei, arată aceeaşi sursă.  Afacerea Delta Invest este situată la Mioveni, centrul industriei auto din România, acolo unde funcţionează fabrica Dacia. Antreprenorii mai controlează şi firma Atlas Apliance Solutions din Mioveni, Argeş, cu afaceri de circa 24 mil. lei şi un profit net de 1,9 mil. lei în 2016 din fabricarea altor produse din material plastic.

mirabela.tiron@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO