Business Travel

Euromonitor International: România se află pe locul 28 din 99 în clasamentul statelor cu turism sustenabil. Suedia ocupă primul loc din top

Euromonitor International: România se află pe locul 28...

Autor: Mediafax

22.03.2021, 16:49 220

România se află pe locul 28 din 99 în topul statelor cu turism sustenabil realizat de Euromonitor International. Suedia se află pe primul loc, urmată de Finlanda şi Austria.

Top 10 este completat de Etonia, Norvegia, Slovacia, Islanda, Letonia, Franţa şi Slovenia.

În clasament, România se situează după Cehia (14), Polonia (21), Spania (25) şi Ungaria (27), dar înaintea Greciei (32), Italiei (34), SUA (35), Bulgariei (39) sau Regatului Unit (40).

Pe ultimele locuri se află Mauritius, India şi Pakistan.

Clasamentul este realizat în baza a 57 de indicatori care ţin de mediu, societate, stabilitate economică, transport sau condiţii de locuit.

Autorii spun că Peninsula Scandinavă este exemplară în angajamentul şi conştientizarea durabilităţii, şi 65% din afacerile de turism din zonă au implementat deja o strategie de sustenabilitate. Uniunea Europeană conduce o agendă durabilă de sustenabilitate prin intermediul Acordului verde european. Regiunea îşi propune să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050 şi să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris până în 2030.

66,4% din consumatorii din întreaga lume doresc să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acţiunile lor zilnice în 2021, mai arată Euromonitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO