Business Travel

Decizie surprinzătoare a unuia dintre cele mai cunoscute site-uri de călătorie din lume: Sibiul este pus la aceeaşi masă cu Santorini, fiind desemnat Regiune Europeană Gastronomică în 2019

Decizie surprinzătoare a unuia dintre cele mai cunoscute...
07.10.2016, 19:31 2277

Oraşul Sibiu, alături de Regiunea Egeei de Sud din Grecia, din care fac parte insule precum Santorini, Mykonos sau Rodos, au primit titlul de Regiune Europeană Gastronomică în 2019, conform Lonelyplanet.com

Titlul este acordat de juraţii Institutului Internaţional al Gastronomiei, Culturii şi Turismului, alături de alte instituţii europene. Desemnarea îşi propune să stimuleze inovarea gastronomică şi să susţină turismul.  De asemenea, prin acordarea acestui titlu şi prin aspecte precum mâncarea, ospitalitatea sau cultura pot fi aduse contribuţii la dezvoltarea economică, socială şi culturală a oraşului.

Ambele regiuni vor găzdui un program de evenimente gastronomice pe parcursul anului în 2019, în cadrul cărora vor fi prezentate cultura regiunii respective.

Acesta este cel de-al doilea titlu important primit de Sibiu, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007.

Lonely Planet scrie despre Sibiu că găzduieşte mai multe festivaluri ca orice alt oraş din România şi că are o atmosferă  „boemă, fermecătoare”. Primarul oraşului, Astrid Fodor spune că Sibiu le va oferi turiştilor cea mai bună şi sănătoasă mâncare, cu ingrediente naturale, de la fermierii locali, şi va încerca să promoveze mâncăruri tradiţionale precum afumăturile sau brânzeturile de ţară.

Regiunea Egeei de Sud din Grecia grupează  insulele Ciclade şi Dodecaneze, din centrul şi sud-estul Mării Egee, fiecare cu specificul său istoric, cultural şi gastronomic, de la Santorini la Mykonos sau  Rodos.

Guvernatorul regiunii, George Hatzimarkos a declarant că în ce priveşte Mareea Egeea, gastronomia nu înseamnă decât mâncare, ci integrează şi aspecte culturale şi sociale. Ingredientele de calitate, plantaţiile de măslini şi viţă de vie fac parte din tradiţia gastronomică, a mai spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO