Business Travel

Cum pot românii să economisească bani pentru vacanţe: Cele mai bune momente pentru a rezerva zboruri şi a călători cu avionul

Cum pot românii să economisească bani pentru vacanţe:...

Autor: Dorin Oancea

09.11.2018, 12:53 322

Românii pot economisi până la 56% din preţul biletului de avion rezervând cu 69 de zile înainte de plecare către destinaţii europene şi aproape 38% dacă îşi rezervă zborul către destinaţii mondiale cu 139 de zile în avans, arată un studiu al motorului de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Cu 69 de zile înaintea călătoriei, preţul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost mediu de aproximativ 200 de euro.

Pentru drumurile în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă şi mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preţ mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare - 666 de euro.

Cea mai ieftină zi pentru a călători este duminica, atât pentru călătoriile în Europa, cât şi pentru cele în afara continentului.

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când călătorii achiziţionează bilete de avion. Ei pot economisi încă şi mai mult dacă ţin cont de cea mai ieftină zi a săptămânii. În cazul zborurilor din România către destinaţii europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).

Românii care plănuiesc vacanţe în destinaţii mai îndepărtate, pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Cei care urmăresc să facă economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să ia în considerare momentul zilei. Călătoria spre destinaţii europene la orele după-amiezii (2 pm - 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12 pm - 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

În cazul destinaţiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm - 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcţie de destinaţie. „Cele mai bune momente pentru a rezerva şi a călători depind de destinaţia finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din Bucureşti, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO