Business Travel

​Criza coronavirus: Zeci de mii de zboruri anulate şi job-uri în pericol după restricţiile de călătorie

​Criza coronavirus: Zeci de mii de zboruri anulate şi...

Autor: Miruna Diaconu

16.03.2020, 11:24 645

Companiile aeriene din întreaga lume spun că vor face reduceri drastice cu privire la programele lor de zbor, astfel se vor pierde multe locuri de muncă şi solicită ajutor guvernamental după ce ţările au impus restricţii de călătorie din cauza răspândirii coronavirusului, scrie Reuters.

Proprietarul companiei British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Marea Britanie, a declarat că va reduce capacitatea de zbor cel puţin trei sferturi în aprilie şi mai. International Consolidated Airlines Group, o companie aeriană multinaţională anglo-spaniolă, compania care deţine Iberia Lineas, companie aeriană a Spaniei,  şi Aer Lingus, companie aeriană a Irlandei, a declarat că va ţine avioanele la sol, va reduce orele de muncă şi va suspenda temporar şi contracte de muncă.

United Airlines Holdings, una dintre cele mai mari companii aeriene din SUA, a înregistrat venituri cu 1,5 miliarde dolari mai puţin în martie decât aceeaşi perioadă a anului trecut şi a avertizat angajaţii că avioanele ar putea zbura la vară aproape goale, chiar şi după ce restricţiile de călătorie vor dispărea.

Compania United Airlines a declarat că va reduce salariile celor din conducere cu 50%, iar capacitatea de zbor ca fi redusă că 50% în următoarele două luni.

CAPA Center for Aviotion, o firmă de analiză şi consultanţă a companiilor aeriene, a declarat că majoritatea companiilor aeriene la nivel mondial vor fi în faliment până la sfârşitul lunii mai, dacă nu vor exista acţiuni guvernamentale pentru a sprijini industria, astfel încât să evite o asemenea situaţie.

Companiile aeriene din Marea Britanie, Germania, Danemarca şi Suedia solicită guvernelor sprijin pentru a putea funcţiona şi după trecerea crizei cauzate de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO