Business Travel

Coronavirusul ameninţă 50 de milioane de locuri de muncă din sectorul turismului. Previziunile actuale estimează pierderi de peste 25% în 2020

Coronavirusul ameninţă 50 de milioane de locuri de...

Autor: Eduard Ivanovici

14.03.2020, 21:43 549

Criza generată de coronavirus ameninţă 50 de milioane de locuri de muncă din sectorul turismului şi călătoriilor: 30 de milioane în Asia, 7 milioane în Europa, 5 milioane în America, restul împărţindu-se între celelalte regiuni ale planetei, spune Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor.

Gloria Guevara, directorul executiv al Consiliului, a afirmat că pandemia „prezintă o ameninţare semnificativă pentru industrie”, potrivit BBC.

Vestea vine după ce mii de zboruri internaţionale au fost anulate şi mai multe firme au suspendat asigurările de călătorie.

De asemenea, Consiliul mai anunţă că sectorul călătoriilor va înregistra scăderi de peste 25% în 2020 şi oferă o serie de sugestii orientate către guverne:

  • Anularea sau simplificarea vizelor oriunde este posibil şi reducerea costurilor
  • Relaxarea „piedicilor nenecesare” în porturi şi aeroporturi
  • Reducerea taxelor pentru călători
  • Creşterea bugetelor de promovare a destinaţiilor turistice

„Călătoriile şi turismul deţin puterea de a trece peste această provocare şi de a ieşi mai puternici din situaţia actuală”, spune Guevara.

Industria turismului a fost afectată extrem de puternic de coronavirus, de vreme ce multe ţări au introdus restricţii de călătorie într-o încercare de a controla răspândirea pandemiei.

Firma de nave de croazieră Princess Cruises şi-a suspendat toate operaţiunile pentru o perioadă de 60 de zile; companiile aeriene British Airways, EasyJet şi Norwegian Air şi-au suspendat o bună parte din zboruri ca răspuns la răspândirea coronavirusului.

În ceea ce priveşte situaţia Chinei, numărul de zboruri a scăzut cu 84,5% luna trecută, scoţând în evidenţă impactul economic generat de virus. Autoritatea de reglementare aviatică chineză spunea joi că veniturile companiilor au scăzut cu 21 miliarde de yuani (2,64 miliarde de euro).

Experţii industriei turismului şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu numărul de turişti chinezi care rămân acasă. De exemplu, 450.000 de cetăţeni chinezi au vizitat Marea Britanie între septembrie 2018 şi septembrie 2019, călătorii chinezi cheltuind de trei ori mai mult (1.680 de lire) decât turistul obişnuit din Regatul Unit.

Industria turismului reprezintă 10% din produsul intern brut (PIN) al planetei şi din numărul de locuri de muncă la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO