Business Travel

Compania de turism Cocktail Holidays aşteaptă o dublare a numărului de turişti români în Egipt în 2018

Compania de turism Cocktail Holidays aşteaptă o dublare...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.11.2018, 16:08 159

Cocktail Holidays, companie de turism deţinută de familia Goicea, continuă în această iarnă charterele spre Egipt, lansând curse charter speciale Bucureşti - Cairo, Bucureşti – Luxor pentru Crăciun şi Revelion, dar şi Bucureşti – Hurghada de sărbători, dar şi în prima săptămână din ianuarie.

„Stabilitatea politică şi rărirea atentatelor au readus încrederea turiştilor în destinaţia foarte apreciată pentru scuba diving, circuite la piramide ori croaziere pe Nil. Noi am reluat operarea pe charter în 2017, când aproximativ 1.600 de români au petrecut o vacantă în Sharm el Sheikh, ori în circuite şi croaziere pe Nil. Pentru 2018 estimăm că numărul lor va depăşi 3.000. Autorităţile egiptene îşi doresc cât mai mulţi turişti străini şi susţin orice demers al unei agenţii care face incoming”, a declarat Dan Goicea, managing partner Cocktail Holidays.

Anul trecut, numărul total de turişti în Egipt a ajuns la 8,3 milioane, faţă de 5,4 milioane în 2015 şi 14,7 milioane de turişti în 2010. În august 2018, oficialii egipteni anunţau că numărul vizitatorilor înregistraţi în prima jumătate a anului a crescut cu 41% faţă de anul precedent, la aproximativ 5 milioane. Numărul vizitatorilor din Europa de Est a crescut cu 55% faţă de 2017, la aproape 200.000 de persoane.

„Noi oferim vacanţe în Egipt încă din 1993, când fondatorul turoperatorului Cocktail Holidays, Adriana Goicea, a lansat primul charter în Egipt cu croazieră pe Nil”, precizează Dan Goicea.

De Crăciun, vacanţa cu zbor charter Bucureşti – Cairo cuprinde două nopţi de cazare în capitala Egiptului, o noapte cu trenul spre Aswan şi trei nopţi pe un vas de croazieră pe Nil.

De Revelion, zborul este direct între Bucureşti şi Luxor şi turiştii încep vacanţa pe un vas de croazieră şi o continuă la Cairo, timp în care vizitează cele mai renumite piramide şi temple în Luxor şi Cairo.

Alte trei programe de Crăciun şi Revelion îi duc pe turişti cu charterul la Cairo sau Luxor, pentru vizitarea piramidelor în prima parte a vacanţei, urmată de un sejur de patru ori cinci nopţi în Hurghada. Preţul unui pachet porneşte de la 916 euro de persoană.

Pe lângă acestea, compania va avea şi trei curse charter îi duc în vacanţă în Hurghada şi patru curse în Sharm el Sheikh de sărbători şi în prima parte a lunii ianuarie. Pachetele pentru vacanţe în Egipt pornesc de la 431 de euro de persoană, cu toate taxele incluse.

Turoperatorul Cocktail Holidays a ajuns la un volum de vânzări de 18 milioane de euro în 2017 şi estimează o creştere de 15% în 2018. Charterele organizate anual duc turişti în Spania, Grecia, Turcia, Egipt, iar Sharm el Sheikh şi Tenerife au fost destinaţiile vedetă şi în 2017, şi sezonul 2018.

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 11 ani, compania care îl deţine, Prompt Service Travel Company, fiind înfiinţată în 1993. Compania şi-a început activitatea oferind turiştilor vacanţe cu zboruri charter, în prezent operând peste 25 de destinaţii din Bucureşti, Cluj-Napoca si Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO