Business Travel

CEO-ul Airbnb avertizează: Călătoritul nu va reveni niciodată la nivelurile înregistrate înainte de pandemie

CEO-ul Airbnb avertizează: Călătoritul nu va reveni...

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2020, 21:05 1172

„Călătoritul nu va reveni niciodată la nivelurile înregistrate înainte de pandemie”, a declarat Brian Chesky, CEO-ul companiei de închirieri pe termen scurt Airbnb, potrivit MarketWatch.

„Cred că turismul va deveni mai intim, mai local... Oamenii nu se urcă în avioane, nu traversează frontiere şi nu călătoresc în scop de afaceri”, a adăugat Chesky, spunând că datele Airbnb arată că turismul local începe să îşi revină la normal în majoritatea ţărilor, însă traficul internaţional a fost lovit extrem de puternic.

„Cred că majoritatea oamenilor vor realiza că nu este nevoie să se urce într-un avion pentru a participa la o întâlnire.”

În timp ce afacerile încep să îşi revină la normal, restricţiile de circulaţie aplicate la nivel mondial a avut un efect devastator asupra Airbnb. Compania cu sediul în San Francisco a concediat 25% din numărul total de angajaţi la începutul lunii mai. În aprilie, Airbnb a atras finanţări de 2 miliarde de dolari pentru a-şi susţine investiţiile.

În condiţiile actuale, oferta publică iniţială a companiei rămâne un scenariu improbabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO