Business Travel

Cele mai mari trei companii aeriene au transportat 11,5 milioane de pasageri şi au ajuns să controleze 70% din piaţă

Peste 16 milioane de pasageri au zburat anul trecut de pe aeroporturile din România

Peste 16 milioane de pasageri au zburat anul trecut de pe aeroporturile din România

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2017, 00:08 640

Operatorul de stat Tarom este singurul transportator aerian care a stagnat anul trecut şi şi-a ratat ţinta bugetată. Din acest an podiumul ar putea fi rezervat exclusiv celor trei mari operatori low-cost din piaţă: Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi operatorul de stat Tarom ocupă primele trei poziţii pe piaţa aeriană, cu un trafic total de 11,5 milioane de pasageri anul trecut, adică 72% din numărul total de persoane care au călătorit cu avionul, arată o analiză a ZF. Anul trecut aeroporturile din România au fost tranzitate de 16 milioane de călători, potrivit estimărilor ZF.

Singurul jucător al cărui trafic a rămas aproape de nivelul din anul anterior este Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri, faţă de 2,4 milioane de pasageri în 2015.

Oficialii companiei au transmis către ZF doar numărul de pasageri pe anul trecut, fără a preciza care a fost gradul mediu de ocupare şi câţi pasageri au avut pe rutele interne şi pe cele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO