Business Travel

Când vom zbura din nou: Ryanair vrea să reia 40% din zboruri de la data 1 iulie. Cel mai mare operator low-cost din Europa vrea să revină la 1.000 de zboruri pe zi

Când vom zbura din nou: Ryanair vrea să reia 40% din...

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2020, 12:33 1048

Operatorul aerian low-cost Ryanair vrea să reia 40% din zborurile obişnuite de la data de 1 iulie, întrucât compania europeană încearcă să îşi revină după ce măsurile de carantină şi restricţiile au ţinut aeronavele la sol aproape în toată lumea, conform unui anunţ al companiei.

Compania irlandeză a anunţat astăzi că va relua zborurile de la majoritatea dintre cele 80 de baze aeriene de pe continent, majorând numărul zborurilor zilnice de la 30 – nivelul la care a ajuns după impunerea carantinei în martie – până la 1.000 pe zi.

În ultimele săptămâni, operatorii au început să se uite la reluarea zborurilor. Wizz Air a reluat câteva curse la începutul lunii mai, în timp ce IAG, compania-mamă a British Airways, a anunţat planuri de reluare a zborurilor pentru luna iulie.

Cu toate acestea, industria a suferit o lovitură duminică, după ce guvernul britanic a anunţat că va introduce o carantină de 14 zile pentru oricine soseşte cu avionul în Marea Britanie.

Luna trecută, FT a scris că Ryanair va relua 40% din capacitatea de zbor, urmând să majoreze acest nivel la 80% în luna septembrie. Totuşi, Michael OăLeary, CEO-ul companiei, a recunoscut că aceste aeronave vor zbura cu un număr mai redus de pasageri.

Ryanair se pregăteşte să îşi reducă forţa de muncă cu 15%, în contextul în care astăzi are 19.000 de angajaţi. Spre comparaţie, British Airways ca va concedia 30% dintre cei 42.000 de angajaţi, în timp ce Virgin Atlantic a anunţat săptămâna trecută că vrea să îşi reducă forţa de muncă cu o treime.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO