Business Travel

Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, despre viitorul turismului: „Oamenii vor călători pentru distracţie, nu pentru muncă. Turismul poate fi pus pe pauză, dar îşi va reveni”

Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, despre viitorul turismului:...

Autor: Eduard Ivanovici

16.05.2020, 19:13 229

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se răspândeşte pe întreg teritoriul planetei, cererea pentru călătorii a ajuns aproape de zero, scrie Business Insider.

Brian Chesky, CEO-ul din cadrul companiei americane de închirieri pe termen scurt Airbnb, a făcut câteva predicţii îndrăzneţe în legătură cu felul în care va arăta sectorul călătoriilor odată ce va lua sfârşit criza generată de COVID-19.

În primul rând, când vine vorba despre voiajele în scop recreativ, Chesky a spus că oamenii vor dori să călătorească mai ieftin şi mai aproape de casă. În plus, având în vedere nivelul tot mai mare al şomajului, călătoriile în străinătate vor ieşi din vocabularul unui număr extrem de mare de oameni, chiar şi după ridicarea restricţiilor de circulaţie. Doar în luna aprilie, şi-au pierdut locul de muncă 20,5 milioane de americani.

De asemenea, Chesky a spus că industria călătoriilor de afaceri va arăta complet diferit pe viitor.

„Cred că înţelegeţi ce impact major vor avea videoconferinţele asupra oamenilor care călătoresc în interes de serviciu”, a declarat Chesky.

„Obişnuiam să călătorim mult în scop de serviciu şi să ne distrăm în faţa unui ecran. Dar situaţia se va inversa. Cred că vom munci mai mult prin intermediul ecranelor şi ne vom distra în lumea reală.”

Mulţi oameni care urmăresc industria turismului estimează că vacanţele vor reveni înaintea călătoriilor de afaceri. De altfel, numărul excursiilor ar putea creşte în perioada de după ridicarea măsurilor de distanţare socială.

„În 1950, 25 de milioane de oameni călătoreau în afara graniţelor, iar anul trecut au fost aproximativ 1,4 miliarde de oameni. Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că există o dorinţă înnăscută a oamenilor de a călători, de a explora şi nu va dispărea niciodată. Turismul poate fi pus pe pauză, dar îşi va reveni”, a declarat Chesky.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO