Business Travel

Barcelona, oraşul spaniol în care se închiriază cele mai multe apartamente pentru turiştii străini

Barcelona, oraşul spaniol în care se închiriază cele...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

17.09.2017, 16:29 404

În luna iulie existau 31 de localităţi spaniole cu peste 1500 de prorietăţi de închiriat pentru turişti. Cele mai multe se află pe costa Mării Mediterane, conform datelor furnizate de principala platformă din Spania dedicată închirierii locuinţelor pentru turişti, Airbnb.

În primele şase luni ale anului, 5,6 milioane de turişti străini au închiriat apartamente pe timpul vacanţei, înregistrându-se o creştere de aproape 31% faţă de perioada similară din 2016, conform Institutului Spaniol de Statistică.

Cele mai multe prorietăţi de închiriat se află în Barcelona (22.733 de proprietăţi închiriate cel puţin o zi în luna iulie), Madrid (18.433) şi Valencia (6.551).

Dacă se măsoară cererea prin numărul de proprietăţi pe locuitor, cea mai căutată este localitatea Pollença (Insulele Baleare), cu un apartament închiriat pentru fiecare opt rezidenţi, Tarifa (Cádiz), o proprietate pentru fiecare 11 locuitori, Rosas (Gerona) şi Alcúdia (Baleares), ambele cu un apartament de închiriat pentru fiecare 12 de locuitori. Datele generale indică faptul că în Spania există o proprietate de închiriat pentru fiecare 182 de locuitori numai pe Airbnb.

Conform Institutului Spaniol de Statistică, în luna iulie a acestui an au vizitat Spania 10,51 de milioane de turişti străini, record absolut pentru această ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO