Business Travel

Apar cifrele care arată blocajul din turism: în perioada aprilie-iunie, turiştii străini au cheltuit doar 80 mil. euro, cu 88% mai puţin faţă de 2019

Apar cifrele care arată blocajul din turism: în...

Autor: Miruna Diaconu

14.08.2020, 17:40 184

♦ Banii cheltuiţi de români pe călătoriile în afara ţării au scăzut cu 70% în al doilea trimestru al acestui an ♦ Turiştii români au cheltuit anul trecut 5,3 miliarde euro pe vacanţele în străinătate, fiind cea mai mare sumă cheltuită vreodată de români în afara ţării.

Turiştii străini au cheltuit pe vacanţele în România doar 80 milioane euro în perioada aprilie – iunie a acestui an, cu 88% faţă de suma cheltuită în aceeaşi perioadă a anului trecut, când aceasta a fost de 709 milioane euro, conform calculelor ZF pe baza datelor Băncii Naţionale a României.

În primele şase luni ale acestui an, suma cheltuită de către străini pe vacanţele din România se află undeva la jumătatea sumei cheltuite în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în perioada ianuarie – iunie a acestui an, străinii au cheltuit 612 milioane euro, faţă de 1,28 miliarde euro în primele şase luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO