Business Travel

ANAT spune că impozitul de 1% pe cifra de afaceri afectează negativ 85% din agenţiile de turism

ANAT spune că impozitul de 1% pe cifra de afaceri...

Autor: Dan Straut

30.10.2017, 00:05 522

Aplicarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri de până la 1 milion de euro afectează peste 85% din agenţiile de turism, punându-le în situaţia să renunţe la investiţii şi la dezvoltarea afacerii, atenţionează, într-un comunicat transmis duminică, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism - ANAT.

„Industria de călătorii aşteaptă din partea guvernului aprobarea reglementărilor care să corecteze actuala situaţie a garantării pachetelor turistice, pentru care ANAT a avansat propuneri încă de acum un an. Sau să fie propuse măsuri stimulatorii, cum ar fi reducerea TVA la 9% pentru marja agenţiilor, pe care ANAT o cere cu insistenţă de mai mulţi ani. Specialiştii în fiscalitate arată că cele mai afectate companii vor fi cele care au o marjă brută de profit mai mică de 6,25% sau care înregistrează pierderi, întrucât vor fi nevoite să plătească un impozit mai mare. Este cazul agenţiilor de turism care au comision mediu de 7% din valoarea pachetului, din care plătesc o cincime TVA, cheltuieli de funcţionare şi nu ajung la o rată a profitului de 6,25%“, menţionează ANAT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO