Business Travel

Al treilea caz de insolvenţă, nicio schimbare la nivel legislativ în turism. O nouă agenţie dispare în mod neaşteptat de pe piaţă şi îngroaşă randul turiştilor români păgubiţi

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2017, 00:08 2023

"Suntem fix unde ne aflam anul trecut, Ministerul Turismului să găsească o rezolvare."

În plin sezon de early booking (rezervări timpurii), moment cand cei mai mulţi turişti îşi cumpără vacanţe pentru a "prinde" reducerile oferite de agen­ţiile de turism, Fun Trip World (Andrei Dinu), o agenţie mică de turism care pro­mova vacanţe în destinaţii exotice pe in­ternet, şi-a anunţat printr-un e-mail turiştii că intră în insolvenţă şi că nu le va mai putea onora vacanţele. Reprezentanţii agenţiei nu mai sunt de găsit.

Oficialii Ministerului Turismului au transmis către ZF că au primit 11 sesizări din partea turiştilor Fun Trip World rămaşi fără vacanţe şi că în urma unui control s-a constatat că agenţia nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism.

Este al treilea caz de acest fel după ce anul trecut agenţiile de turism Genius Travel şi Mareea Comtur îşi lăsau turiştii fără vacanţă. Doar Mareea Comtur, cea mai mare dintre cele trei agenţii, a păgubit 1.100 de turişti, suma tuturor contractelor ridicandu-se la valoarea de 460.000 euro. 90% dintre tu­riştii acestei agenţii au pierdut banii pe va­canţe, dat fiind că suma asigurată era de 45.000 euro.

Nimic nu s-a schimbat de la cele două insol­venţe de anul trecut. Valoarea poliţelor obli­gatorii de asigurare a rămas la acelaşi ni­vel, fondul de garantare propus de ANAT este încă în stadiul de proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO