Business Travel

4 destinaţii turistice din Europa care nu vor fi invadate de turişti vara aceasta

4 destinaţii turistice din Europa care nu vor fi...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2020, 00:42 13970

Transmiterea coronavirusului a rămas o problema pentru un număr extrem de mare de turişti, aşa că o modalitate de a evita mulţimile este să te îndrepţi către destinaţii mai puţin cunoscute, scrie CNBC.

Syros, în loc de Santorini

Insula grecească Syros oferă o combinaţie interesantă de plaje şi orăşele. „Arată complet diferit de Santorini şi seamănă cu oraşele italiene”, spune Zina Bencheikh, managing director la companie de călătorii Intrepid Group.

Oraşul Ano Syros, aflat în apropiere de Ermoupolis – capitala regiunii administrative Egeea de Sud, a fost construit în secolul 13 de veneţieni şi oferă un amestec spectaculos de grădini şi străzi înguste.

În loc să mergeţi la Paris, exploraţi regiunea de lângă Bordeaux

„Faptul că se află mai aproape de sudul ţării înseamnă că vremea va fi mult mai bună”, spune Geoffrey Kent, fondatorul agenţiei de turism de lux Abercrombie.

La o oră de mers cu maşină se află oraşul medieval St. Emilion, care este înconjurat de peste 900 de producători de vinuri. De asemenea, oraşul are o biserică subterană veche de 1.000 de ani care merită vizitată.

Porto, în loc de Lisabona

Luna trecută, ministrul portughez de externe a declarat că „turiştii sunt bineveniţi în Portugalia, iar cei care se deplasează cu avionul nu vor trebui să intre în carantină.

Porto reprezintă o alternativă mai sigură decât capitala Lisabona, chiar dacă ambele oraşe se află pe coasta de vest a Portugaliei. Faimosul râu Duoro curge prin Porto, separându-l de oraşul-soră Vila Nova de Gaia, unde pot fi încercate celebrele vinuri la una dintre sutele de terase ale oraşului.

În loc să mergeţi în Toscana, încercaţi Brda, Slovenia

Cunoscută drept „Toscana Sloveniei”, regiunea Brda poate oferi o pauză liniştită aproape de Mediterană şi Munţii Alpi.  Este o regiune puţin cunoscută cu privelişti spectaculoase şi are o mulţime de clădiri medievale care au rămas aproape în totalitate intacte.

În plus, capitala ţării – Ljubljana – se află la doar 75 de kilometri unde puteţi vizita un castel vechi de 900 de ani, o catedrală în stil baroc şi un centru în care maşinile nu pot intra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO