Business sub COVID-19

ZF Live. Răzvan Popa, partener Kinstellar: Sunt mai multe elemente din ordonanţele de urgenţă care ne pun probleme de interpretare

ZF Live. Răzvan Popa, partener Kinstellar: Sunt mai...

Autor: Miruna Diaconu

03.04.2020, 10:54 242

Răzvan Popa, partener la casa de avocatură Kinstellar, spune că ordonanţele de urgenţă date de către guvern creează probleme în rândul avocaţilor, care în această perioadă sunt mai solicitaţi de clienţi pentru a încerca să se rezolve problemele urgente legate de supravieţuirea companiilor.

“Sunt mai multe elemente ale ordonanţelor de urgenţă care ne pun probleme de interpretare în această perioadă. Sunt nişte ordonanţe de urgenţă care nu pot fi perfecte pentru că au fost date rapid şi încearcă să rezolve probleme apărute peste noapte. Există diverse interpretări”, afirmă Răzvan Popa, partener la casa de avocatură Kinstellar, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În ceea ce priveşte şomajul tehnic, avocatul spune că o soluţie mai bună decât cea dată de autorităţi este aceea în care ar exista o variantă pentru industriile afectate direct sau indirect. Statul să vină în sprijinul acestor industrii în continuare cu indemnizaţia pentru şomajul tehnic de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariu mediu brut. În cazul în care companiile au nevoie de angajaţi  să poată să îi cheme la muncă pentru anumite situaţii cum ar fi rezolvarea unor problemele legate de clienţi, fără a-şi pierde indemnizaţia de şomaj tehnic.

“ Au căzut tranzacţii în real-estate, finanţări şi în zona de furnizori ai industriei auto. Nu au căzut toate, dar sunt anumite tranzacţii în real-estate şi finanţări care încă merg. Sunt anumite industrii care sunt neafectate, precum agri business. Zona IT merge în continuare, sunt câştigâtorii unor astfel de situaţii”, adaugă Răzvan Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO