Business sub COVID-19

​Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, despre suspendarea internărilor în spitalele private: „Este nevoie de a analiză urgentă a situaţiilor în care se poate aplica cu adevărat acest ordin”

​Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private,...

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2020, 15:57 159

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), din care fac parte marile reţele private de sănătate, solicită analiza situaţiilor în care se poate aplica ordinul emis astăzi de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, prin care se suspendă pentru 14 zile internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.

„Este nevoie de a analiză urgentă a situaţiilor în care se poate aplica cu adevărat acest ordin, nu de pe o zi pe alta. Sunt nenumărate situaţiile şi variabilele, iar o astfel de impunere poate costa vieţi. Un pacient cronic sau un bolnav cu nevoi paliative aflat în supraveghere nu reprezintă urgenţe, dar o externare poate însemna complicaţii şi, mai grav, deces. Sistemul medical românesc este oricum subdimensionat ca să ne permitem acum şi o limitare suplimentară a accesului la servicii medicale”, a spus Cristian Hotoboc, preşedintele PALMED.
Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED face totodată apel la autorităţile din domeniu pentru stabilirea unui cadru legal care să permită asigurarea veniturilor personalului afectat de o astfel de măsură, cu garanţii din partea statului privind acoperirea acestor cheltuieli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO