Caută doar în titlu
Business sub COVID-19

Ministerul Economiei eliberează certificat pentru situaţii de urgenţă unei firme care are contract de aproape 90 mil. lei cu statul pentru importul de viziere şi combinezoane

Viggo Fashion International SRL, o companie cu o cifră de afaceri de 12,5 milioane de lei în 2019, care „a bătut palma” cu reprezentanţii statului pentru un contract de şapte ori mai mare decât veniturile pe care le are, pentru a furniza echipamente de protecţie, a cerut eliberarea unui certificat pentru stare de urgenţă de tip 1 de către ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri, prin care îşi poate opri total sau parţial activitatea, potrivit Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Pe site-ul ministerului de resort se arată că i-a fost acordată companiei această facilitate. Contactaţi de ZF, oficialii companiei nu au răspuns.

Viggo Fashion, un brand lansat de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu, care produce de costume şi haine made to mesure pentru bărbaţi, s-a angajat la sfârşitul lunii martie să împorte de combinezoane şi viziere de protecţie, după ce a încheiat două acorduri cadru cu statul, în valoare de 88 de milioane de lei pentru a furniza echipamente de protecţie, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ionuţ Marin, administratorul firmei, a spus anterior pentru a fost încheiat un singur contract subsecvent pentru produsul viziere, însă numai pentru jumătate din volumul cerut, adică pentru aproape 900.000 de bucăţi. Acestea urmau să ajungă la IGSU, iar de acolo să fie distribuite în unităţile spitaliceşti sau în instituţiile în care era nevoie de ele.

Compania a câştigat un acord cadru de 55 mil. lei pentru furnizarea a 500.000 de combinezoane şi un altul în valoare de 33 mil. lei pentru 1,75 milioane de viziere de protecţie, livrarea urmând a se face etapizat pe parcursul a 45 de zile calendaristice.

Viggo Fashion International SRL a avut în 2019 o cifră de afaceri de 12,5 milioane de lei, o creştere de 145% comparativ cu anul anterior, când a înregistrat venituri de 5,1 mil. lei, un profit de 740.000 de lei, faţă de o pierdere de 300.000 de lei în 2018 şi un număr mediu de 30 de angajaţi, mai mulţi cu 10 decât în anul precedent, conform Confidas.ro.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.