Business sub COVID-19

​Medicul Vasi Rădulescu, despre achiziţia unui aparat de testare la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului din Bucureşti: Avem ofertă de 190.000 de lei fără TVA pentru un aparat

​Medicul Vasi Rădulescu, despre achiziţia unui aparat...

Autor: Georgiana Mihalache

30.03.2020, 17:51 136

Institutul pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului din Bucureşti nu are un aparat de testare pentru depistarea coronavirusului, iar achiziţia unui astfel de echipament costă între 31.000 euro şi 46.000 de euro cu TVA, bani care sunt strânşi din donaţii.

„Cererea este foarte mare în toată lumea. Noi am luat legătura cu cineva care are un aparat în România, din păcate are un singur slot pentru teste. Ar mai fi o variantă să mai adauge încă un slot pentru acest aparat, am încercat să iniţiem discuţii cu două companii din Statele Unite”, a spus medicul Vasi Rădulescu, unul dintre iniţiatorii strângerii de fonduri pentru achiziţie.
Institutul pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului din Bucureşti (INSMC) este în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Distribuitorul care a făcut o ofertă pentru furnizarea acestui aparat este Biomedica, o firmă din Austria, cu o reprezentanţă pe piaţa din România, specializată în distribuţia de echipamente medicale.
„Acum sunt două opţiuni, să se facă nişte teste care să se ducă la Polizu sau la Matei Balş, dar se pierde timp, există risc de contaminare a probelor, cel mai bine era să existe aparat direct în punctul de triaj”, a mai spus Vasi Rădulescu.
Iniţiatorii strîngerii de fonduri pentru aparatul pentru testare de la INSMC sunt în discuţ
ii şi cu furnizori din Statele Unite pentru oferte de astfel de echipamente.
„Sunt nişte kituri şi în funcţie de aparate, se pot băga mai multe teste, se face o recoltare minimă de sânge şi sunt aparate care fac determinarea în câteva ore. Există un echipament de la compania Abbot care se lansează în următoarele zile, care dă rezultatul în 15 minute. Cel care are un slot înseamnă că un singur kit intră o dată, îl analizează, este mai greoi, e greu acum cu aparatele pentru că sunt foarte puţine companii care fac şi multe ţări care vor să achiziţioneze aceste aparate. Un kit poate să aibă între 10 şi 20 de teste, depinde de aparat”, a explicat Vasi Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO