Business sub COVID-19

Laurenţiu Plosceanu, ARACO: Efectele pandemiei nu se resimt doar în domeniul transporturilor şi în HoReCa, ci şi în construcţii. Statul trebuie să fie atent la cum vor fi continuate proiectele

Laurenţiu Plosceanu, ARACO: Efectele pandemiei nu se...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2020, 14:09 281

Continuarea activităţilor pe şantiere este esenţială pentru ca domeniul construcţiilor să nu aibă prea mult de suferit din punct de vedere economic de pe urma epidemiei de coronavirus, este de părere Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor în Construcţii (ARACO).

„Companiile vor să lucreze, desigur, cu respectarea normelor de prevenţie a îmbolnăvirilor. O parte din angajaţii străini ai firmelor de construcţii au decis să plece în ţările lor de origine în urmă cu câteva săptămâni, când situaţia a început să se complice, dar cei mai mulţi au rămas aici să lucreze. Până în acest moment, nu există niciun semnal de la vreo companie din construcţii că s-ar fi înregistrat vreun caz de infectare cu coronavirus”, spune Laurenţiu Plosceanu.

Până acum, în România, nicio companie din construcţii sau din producţia de materiale destinate acestui domeniu nu a anunţat sistarea activităţii. În Austria, de pildă, constructorul Strabag, activ şi pe piaţa românească, a anunţat pe 18 martie că suspendă activitatea de pe toate şantierele din Austria, ca o măsură de prevenţie în contextul epidemiei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul grupului. Aproape 1.000 de şantiere au fost astfel afectate, printre motivele care au stat la baza deciziei regăsindu-se problemele în lanţul de aprovizionare şi imposibilitatea de a asigura distanţa minimă de un metru între angajaţi în timpul desfăşurării activităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO