Business sub COVID-19

Guvernul face apel la Comisia Europeană: Ministerul Finanţelor solicită scutirea de taxe vamale şi TVA a importurilor destinate prevenirii şi combaterii COVID-19

Guvernul face apel la Comisia Europeană: Ministerul...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

26.03.2020, 17:50 183

Ministerul Finanţelor Publice a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importurile destinate prevenirii şi combaterii răspândirii coronavirusului COVID-19, arată ANAF într-un comunicat remis MEDIAFAX.

„Scutirea de taxe vamale şi TVA va fi acordată pentru importurile de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente, efectuate de către organizaţii de stat, de organizaţii caritabile sau filantropice, aprobate de autorităţile competente, sau de agenţii/organizaţii pentru ajutor în caz de dezastre", arată comunicatul.

Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispoziţie gratuit victimelor dezastrelor, ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea şi combaterea răspândirii focarului COVID-19, mai punctează ANAF.

Comisia Europeană urmează să emită decizia de aprobare la finalul acestei săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO