Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Robert Andrei Badea, înotător, 15 ani: O calitate pe care ar trebui să o aibă orice sportiv este răbdarea, nimic nu se obţine peste noapte, dar şi încrederea, în propria persoană şi în echipă

28.10.2022, 00:05 Autor: Mirabela Tiron
A intrat în bazin prima oară la 5 ani, când părinţii l-au dus la iniţiere în înot, iar acum are ca obiectiv obţinerea de medalii la FOTE şi Campionatul European de Juniori din 2023 şi calificarea la Olimpiada de la Paris din anul 2024. Este legitimat la CSA Steaua Bucureşti. A participat în finala la FOTE la individual şi are o medalie la ştafetă la FOTE. S-a format la clubul sportiv Navi.

1. La ce vârstă te-ai apucat de acest sport?

M-am apucat de acest sport la vârstă de 5 ani, când părinţii mei m-au dus la bazin, împreună cu prietenii din parc, să învăţăm să înotăm.

 2. Cum ai descoperit acest sport?

La început, în primul an, plângeam destul de des, pentru că îi vedeam pe ceilalţi copii că plângeau şi empatizam cu ei. După aceea, am descoperit concursurile de la iniţiere, care m-au determinat să vreau să câştig de fiecare dată.

 3. Cine te-a încurajat să mergi în această direcţie?

Cei care m-au încurajat să continui sportul de performanţă au fost părinţii, bunicii şi antrenorii pe care i-am avut şi care au avut încredere în mine.

 4. Cum arată o zi din viaţă ta de sportiv?

Ziua începe la ora 5.00 cu un mic dejun rapid, ajung la bazin unde am pregătirea fizică pe uscat de la 6 la 7,  intru în apă la ora 7 şi termin în jurul orei 9, până la ora 9.30 fac stretchingul. Urmează o mică gustare pe care o servesc imediat după antrenament. Plec spre bunici, unde mă aşteaptă o altă masă, de obicei o omletă cu salată şi mă odihnesc. La 12 mănânc şi plec spre şcoală, unde rămân până la 15.30, când trebuie să mă îndrept către al doilea antrenament, care este de la ora 16.00 până la ora 18.00.

Din nou iau gustarea după antrenament şi plec spre casă, unde mănânc cină şi fac o parte din teme, după care mă culc, în jurul orei 20.30.

5. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

La început, când nu aveam obiective foarte mari, mi se părea uşor şi distractiv, acum mi se pare greu şi distractiv. Am avut o scurtă perioadă când am vrut să renunţ, însă a trecut repede, fiind ajutat de către părinţi şi antrenor. Fiind de mic foarte matinal, nu mi-a fost dificil să mă trezesc mulţi ani de la 4.20, pentru a ajunge la antrenamentele care erau concepute să fie dificile dar şi distractive.

6. Care sunt obiectivele tale?

Cele mai importante obiective sunt obţinerea unor medalii la FOTE şi Campionatul European de Juniori din 2023 şi calificarea la Olimpiada de la Paris din anul 2024.

7.Ţi-ai propus să obţii o medalie?

Acesta este motivul pentru care merg la antrenamente în fiecare zi.

8. Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

O calitate foarte importantă pe care ar trebui să o aibă orice sportiv de talie mondială este răbdarea, deoarece nimic nu se obţine peste noapte, iar a două cea mai importantă calitate este încrederea, în propria persoană şi în echipa pe care o ai. De asemenea, perseverenţa este o altă calitate necesară, pentru a nu renunta atunci când traversezi perioade mai grele.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet