Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Andra Gorecki, campioană la înot, 17 ani: Pentru ca un sportiv să ajungă la performanţă trebuie să dea dovadă de disciplină, seriozitate şi dorinţă de muncă

06.01.2023, 00:05

Legitimată la  CSA Steaua, ea a obţinut locul 7 la Campionatele Europene de Juniori şi locul 4 la Campionatele Mondiale de Juniori.

 

 1. La ce vârstă te-ai apucat de acest sport?

M-am apucat de acest sport la vârsta de 8 ani. În vacanţa de vară, părinţii mei au considerat că mi-ar fi utile pe viitor lecţiile de înot. Încă de mică, părinţii mei m-au încurajat să fac ceea ce îmi place şi să îmi urmez visele.

 2.  Cum arată o zi din viaţa ta de sportivă?

Mă trezesc la ora 5 dimineaţa, îmi pregătesc micul dejun, merg la sală, iar imediat după la bazin, mă întorc acasă, merg la şcoală, mă duc la cel de al doilea antrenament, mă întorc acasă, învăţ şi îmi fac temele, iar mai apoi la ora 21.30 mă pun la somn.

 3.  Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Parcursul meu în acest sport a fost unul destul de dificil, dar pe care l-am îndrăgit încă de la început, am întâlnit persoane minunate care m-au ajutat foarte mult, precum doamna antrenor Iulia Becheru, domnul antrenor Cătălin Becheru, domnul antrenor Adrian Rădulescu, de la care am învăţat foarte multe şi le sunt foarte recunoscătoare.

 4.  Care sunt obiectivele tale pe plan sportiv?

Obiectivul meu pentru anul acesta este să obţin rezultate cât mai bune pentru a putea reprezenta ţara la cele mai importante competiţii internaţionale. Mi-am propus ca şi anul următor să urc de cât mai multe ori pe podiumurile naţionale şi internaţionale.

5. Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

Din punctul meu de vedere, ca un sportiv să ajungă la performanţă trebuie să dea dovadă de disciplină, seriozitate si dorinţă de muncă.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet