Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Diana Borcilă, gimnastică, 14 ani: Gimnastica este un sport în care ai nevoie de disciplină, un sport care formează oameni responsabili şi organizaţi

11.08.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ A descoperit gimnastica la vârsta de cinci ani, când o persoană a venit la grădiniţa unde era înscrisă în căutare de copii pentru a fi selectaţi în iniţierea în gimnastică. Astăzi, Diana Borcilă se mândreşte cu mai multe medalii şi titluri, ultimul obţinut fiind de campioană naţională la aerobidance.

 

1. Când şi cum ai descoperit acest sport? Ce te-a atras la gimnastica aerobică?

Când aveam cinci ani, a venit în grădiniţă o persoană care împărţea flyere, căutând copii pentru a fi selectaţi spre iniţiere în gimnastică.

 

2. Ce îţi place cel mai mult la acest sport?

Cel mai mult la acest sport îmi place că am şansa să câştig experienţă în tot ce fac.

 

3. Cât de greu este să faci performanţă în gimnastică?

Pregătirea gimnasticii de performanţă este destul de dificilă şi e însoţită de multe sacrificii. Sportul de performanţă nu e unul chiar uşor, în fiecare zi stau aproximativ trei-patru ore în sala de antrenament şi lucrez la perfecţionarea elementelor şi a paşilor din dans. E destul de obositor deoarece sunt ore de lucru intense, iar progresul se vede puţin câte puţin.

 

4. La ce club eşti înscrisă?

Sunt înscrisă la clubul ACS DoubleD din Bucureşti, la doamna antrenoare Pandele Deac Cristiana.

 

5. Ce te-a învăţat gimnastica?

De la gimnastică am învăţat că atunci când îmi e cel mai greu să nu renunţ şi să lupt pentru ceea ce îmi doresc.

M-a învăţat să fiu echilibrată, disciplinată, mai organizată în orice, dar şi lucrul în echipă şi să mă bucur de orice moment.

 

6. Ce medalii/titluri ai obţinut?

Anul trecut, am obţinut mai multe medalii, dar cele mai importante au fost titlul de Campioană Naţionala la aerobidance şi aurul, cât şi concursul YAGP din Barcelona, unde am participat cu un dans contemporan alături de colegele mele, aducând aurul.

 

7. Ce medalii îţi doreşti să mai obţii? La ce competiţii vrei să participi?

Îmi doresc să obţin medalie în primele locuri la campionatele europene şi mondiale.

 

8. Cum reuşeşti să te descurci şi cu şcoala şi cu sportul?

În timpul şcolii, am un program destul de încărcat având orele după amiaza. După ce termin orele, merg direct la antrenament şi apoi mă duc acasă să îmi fac o parte din teme, restul le termin a doua zi, înainte de şcoala, daca nu apuc să termin, mai fac în pauză cât pot.

 

9. Cine te-a susţinut în parcursul tău?

Pe mine m-au susţinut părinţii, care mă duceau şi mă luau în fiecare seară de la antrenament, tot ei îmi plătesc toate cheltuielile. Antrenoarea mea m-a susţinut când mi-a fost greu şi m-a înţeles de fiecare dată când aveam zile proaste sau când aveam nevoie de o pauză. M-a încurajat să încerc lucruri noi.

 

10. Care au fost cele mai dificile momente ale tale în sport şi cum ai reuşit să treci peste ele?

Cel mai dificil moment al meu a fost atunci când la ultimul antrenament înaintea filmărilor pentru o emisiune de talente, mi-am rupt mâna dreaptă şi a trebuit să mă operez.

Am suferit de două ori, durerea mea fizică şi cea a colegelor mele, mă simţeam vinovată că le-am lăsat baltă. La două săptămâni după ce am ieşit din spital, m-am întors înapoi în sala de antrenament unde doamna antrenoare m-a ajutat cu exercitii de recuperare pentru mână, iar după şase luni am reluat antrenamentul împreuna cu celelalte sportive recuperând uşor, uşor.

 

11. De ce ar trebui să se apuce alţi copii de gimnastică?

Gimnastica este un sport atât de graţios, spectaculos, unde îţi formezi cel mai bine musculatura si ţinuta corporală. Este un sport în care ai nevoie de disciplină, un sport care formează oameni responsabili, organizaţi şi puternici.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet