Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Gloria Mocean, 14 ani, volei: Pentru mine, sportul de performanţă înseamnă speranţa la un viitor frumos şi o viaţă sănătoasă

02.02.2024, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

A început să practice voleiul la 12 ani ca un hobby, însă ulterior şi-a dat seama că îşi doreşte mai mult aşa că a urmat calea performanţei Gloria Mocean visează la titlul de campioană naţională de volei feminine la categoria U15.

 

1. Cum ai început să practici acest sport? La ce vârstă te-ai apucat?

De mică mi-a plăcut să fac mişcare, părinţii m-au înscris la diferite sporturi şi activităţi (tenis, dansuri, înot, pictură, lupte autoapărare etc.), dar nu m-a pasionat nimic atât de mult precum voleiul. Am început să practic voleiul de la 12 ani ca un hobby.

2. De ce ai ales voleiul şi nu un alt sport?

Dintre toate sporturile pe care le-am încercat, voleiul m-a impresionat şi m-a determinat să merg mai departe.

3. Ce îţi place cel mai mult la volei?

Îmi place faptul că este un sport de echipă, necesită multă disciplină, muncă grea, strategie şi inteligenţă.

4. Cum ai ajuns să practici volei de performanţă?

Mi-am dat seama că voleiul a devenit pentru mine mai mult decât un hobby şi am început să depun cât mai mult efort şi suflet în ceea ce fac, avându-le alături de mine pe doamnele antrenoare Mihaela Voivod şi Mitrovic Andreea, cărora le mulţumesc pentru faptul că m-au învăţat să joc volei, pentru faptul că am prins drag de acest sport datorită lor.

5. La ce club eşti înscrisă?

Eu fac parte din clubul Volleyball Forever.

6. Ce ai învăţat din voleiul de performanţă?

Am învăţat că disciplina este foarte importantă într-un sport şi că trebuie să lupţi şi să depui mult efort pentru echipă şi dacă chiar îţi place ceea ce faci, nu trebuie să renunţi.

7. Care au fost cele mai dificile momente şi cum ai reuşit să treci peste ele?

Pentru mine, cele mai grele momente sunt meciurile pentru că intervin emoţiile şi nu ştii niciodată la ce să te aştepţi, dar trebuie să dai tot ce poţi şi să fii alături de echipă.

8. Cum reuşeşti să faci faţă cu şcoala şi cu sportul?

Mă străduiesc să am rezultate bune şi la şcoală şi chiar beneficiez de bursă şcolara pentru că am rezultate peste media 9,50, dar şi la volei, chiar dacă uneori este mai greu.

Încerc să îmi fac un program eficient, iar părinţii mei mă sprijină şi mă ajută astfel încât să le pot face cât mai bine pe toate.

9. Ce înseamnă pentru tine sportul de perfomanţă?

Pentru mine, sportul de performanţă înseamnă speranţa la un viitor frumos, o viaţă sănătoasă, ambiţie şi să dau totul şi încă puţin pe deasupra.

10. Ce titluri/premii ai obţinut până acum?

Am obţinut diploma de cel mai bun trăgător şi locul al doilea la turneul Volleyball Forever, unde au participat 16 echipe.

11. Ce titluri visezi să obţii?

Mi-aş dori să câştig primul loc la campionatul naţional de volei feminin U15.

12. Care sunt sportivii tăi preferaţi şi de ce?

Sportiva mea preferată este Alexia Ioana Căruţaşu, pentru că este o voleibalistă foarte buna şi a ajuns atât de departe de la 15 ani şi nu s-a dat bătută indiferent de situaţie.

13. Ce ar trebui să ştie un copil care se apucă de baschet?

Cine ar vrea să se apuce de volei ar trebui să ştie că nu este un sport uşor, dar este foarte eficient şi te dezvoltă frumos fizic, dar şi mental.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet