Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Eric Savu, 8 ani, fotbal: Am învăţat că pentru a reuşi ceva trebuie să munceşti şi să faci sacrificii

06.10.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

♦ Eric Savu s-a apucat de fotbal în urmă cu un an, însă şi-a setat obiective mari încă de la început, să ajungă cel puţin la fel de bun ca fotbalistul argentinian Lionel Messi ♦ Prin ambiţie şi determinare, spune el, va putea deveni un fotbalist profesionist.

1. La ce vârstă te-ai apucat de fotbal? Cum ai ajuns să practici fotbalul?

M-am apucat de fotbal la vârsta de 7 ani. Primul meu antrenament a fost la ziua unui prieten care şi-a sărbătorit ziua pe terenul de fotbal. Întâmplarea a făcut ca acolo să fie şi antrenorul tatălui meu din copilărie şi am insistat foarte mult să pot participa alături de ceilalţi copii care făceau antrenamente. Antrenorul a fost de acord şi de aici începe povestea mea.

2. Ce te-a atras cel mai mult la acest sport?

Mingea de fotbal m-a atras cel mai mult, de când eram foarte mic îmi plăcea să dau cu piciorul în minge.

3. Când ai decis să faci sport de performanţă? De ce ai ales acest drum?

Am ales să fac performanţă după câteva luni de antrenament deoarece la început a fost greu însă nu m-am dat bătut şi cu timpul a devenit o pasiune.

4. Cine te-a sprijinit în parcursul tău în acest sport?

Am fost sprijinit de întreaga familie, atât de părinţi, cât şi de bunici. Părinţii sunt cei care îmi dau sfaturi şi mă duc la meciuri, iar bunicii sunt cei care mă duc în fiecare săptămână la antrenamente. Toţi au grijă de mine şi mă ajută să îmi îndeplinesc visul, acela de a deveni un mare fotbalist.

5. La ce club eşti înscris?

Sunt înscris la CSS1 Pajura, grupa 2015. Antrenorul de fotbal este domnul profesor Bogdan Oprea, iar cel de pregătire fizică este domnul profesor Cristian Teodorescu, cărora le mulţumesc pentru tot ceea ce fac pentru echipă.

6. Ce titluri ai obţinut până acum?

Până acum am participat împreună cu echipa mea la mai multe turnee de fotbal, iar cele mai importante rezultate sunt câştigarea de două ori locul 1 la “Stelele Viitorului“, un loc 1 la turneul de la Braşov “Prejmer Cup“ şi un loc 1 la turneul “Summer Cup“, plus alte câteva locuri 2 şi 3 la alte turnee.

7. Care a fost parcusul tău în acest sport?

Perioada de început a fost foarte grea, erau copii care făceau deja fotbal de aproape doi ani, iar eu trebuia să recuperez şi să fiu la nivelul lor. Prin ambiţie şi determinare am reuşit să ajung la nivelul lor.

8. Care au fost cele mai dificile momente şi cum ai reuşit să treci peste?

Iarna trecută, am fost o perioadă mai lungă de timp răcit, fapt care m-a făcut să lipsesc o perioadă lungă de la antrenamente, iar atunci a fost momentul în care am pierdut prima echipă, dar cu muncă şi determinare am reuşit să revin.

9. Cum reuşeşti să faci faţă cu şcoala şi cu sportul? Cum arată o zi din viaţa ta?

Nu este greu atâta timp cât faci ce îşi place, iar mie îmi place şi şcoala şi fotbalul. Săptămâna mea începe lunea cu şcoala de la ora 8, după şcoala rămân la afterschool până la ora 13:30, apoi plec la antrenament de la ora 14:30 până la ora 17:30, am doar antrenamente, unul de fotbal şi unul de pregătire fizică. Marţea am doar şcoală, apoi miercurea şcoală şi afterschool până la ora 14:30 şi un antrenament de pregătire fizică. Vinerea am la fel ca lunea, ca apoi să vină weekendul, unde am două meciuri, unul sâmbata şi unul duminica.

10. Ce titluri îţi doreşti să obţii sau unde doreşti să ajungi?

Îmi doresc să câştig măcar o dată Champions League şi să câştig cu naţionala României Cupa Mondială. Ca fotbalist, îmi doresc să ajung cel puţin la fel de bun ca şi Messi.

11. Ce lecţii ţi-a oferit acest sport?

Am învăţat că pentru a reuşi ceva trebuie să munceşti şi să faci sacrificii.

12. De ce ar trebui să facă sport un copil, după părerea ta?

Pentru că sportul este sănătos, este bine să faci mişcare. Pe lângă sănătate, îţi faci şi mulţi prieteni.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet