Business sportiv

Business sportiv. În urmă cu un deceniu, angajaţii nici nu se gândeau că ar putea primi de la companie abonamente la sală sau diverse beneficii care să includă activităţi fizice, astăzi angajatorii le oferă chiar şi sesiuni de squash sau scufundări

06.10.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Cele mai oferite beneficii de către companii angajaţilor, la nivelul pieţei, în zona activităţilor sportive rămân abonamentele la sălile de fitness.

Beneficiile oferite de angajatori salariaţilor s-au diversificat în ultimii ani, iar odată cu pandemia activităţile sportive au devenit un beneficiu pe care companiile îl oferă pentru a atrage potenţiali angajaţi.  Dacă în urmă cu zece ani angajaţii nici nu se gândeau că ar putea primi de la companie abonamente la sală, astăzi unii angajatori le oferă salariaţilor chiar şi sesiuni de squash sau scufundări.

„Acum 10-15 ani, nu vorbeam despre astfel de beneficii, sau erau o excepţie totală. Apoi, în perioada prepandemie, oamenii au devenit mai interesaţi de zona de fitness şi s-a văzut o creştere a popularităţii beneficiilor în zona abonamentelor la săli de sport. După pandemie, au crescut nişele, inclusiv beneficiile care presupun activităţi sportive în sporturi de nişă, cum ar fi squash, scufundări sau chiar experienţe aflate la graniţa dintre sport şi adrenalină sau relaxare, precum plutire, air yoga, tras cu puşca sau pistolul în poligon sau sporturi extreme“, spune Oana Pascu, fondator, complice.ro, business specializat în comercializarea de cadouri ce au la bază experienţe, majoritatea clienţilor venind din zona corporate.

Cele mai oferite beneficii de către companii angajaţilor, la nivelul pieţei, în zona activităţilor sportive rămân totuşi abonamentele la sălile de fitness.

Platforma complice.ro are un portofoliu format din sute de experienţe, de la degustări de vin, excursii şi ateliere de creaţie la experienţe pline de adrenalină, precum zborul cu parapanta, cu elicopterul, drifturi, karting sau motocilism.

Portofoliul Complice include mai multe experienţe din zona activităţilor fizice precum căţărare, scufundare, ciclism, padel, squash, badminton, tenis, yoga, fitness, activităţi pe care angajaţii le pot face individual sau împreună cu familia, în funcţie de pachetul ales de angajator. De asemenea, în portofoliul Complice există şi experienţe cu persoane cunoscute din sportul românesc, precum întâlnire cu Andrei Roşu, meci amical de tenis cu Victor Hănescu, căţărare cu Teofil Vlad sau pedalat cu Alex Ciocan.

„Anul acesta, pentru că există interes, am inclus experienţele cu componentă de mişcare şi în portofoliul de experienţe la birou, pentru a susţine strategiile de return to office. Câteva exemple aici sunt sesiuni de streching, yoga sau Air Yoga, combinate cu sesiuni de mindfulness. Cuvintele cheie când vine vorba despre beneficiile privind activitatea fizica pentru angajaţi sunt echilibru, varietate şi element surpriză“, mai spune Oana Pascu.

Cele mai căutate experienţe din zona sportivă de pe platformă sunt escalada în sală, sesiune de squash, badminton şi yoga. De cele mai multe ori, companiile care apelează la Complice aleg Flexibos, un pachet cu o varietate de experienţe din diferite categorii.

„Abordarea prin care se oferă un abonament la sală este oarecum depăşită. Realitatea e că nu toţi angajaţii vor dori să meargă la sală - unii preferă căţărările, alţii tenisul, unii vor să alerge, alţii să facă yoga. Felul în care fiecare individ preferă să atingă echilibrul şi starea de bine mentală şi fizică este individual, iar sportul este o componentă importantă, dar nu unică“, mai spune Oana Pascu.

Companiile alocă, în medie, circa 140 de euro pentru experienţele indiviuale oferite angajaţilor pentru diverse ocazii.

Platforma online Complice.ro, specializată în comercializarea de cadouri ce au la bază experienţe, va atinge în acest an afaceri de 500.000 euro, fiind estimat un avans de 16% al veniturilor.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet