Business sportiv

Business sportiv. Ştiaţi că?

02.09.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Doar 6,3% din populaţia de peste 15 ani din România practică sport, se menţin în formă sau participă la activităţi fizice recreative cel puţin o dată pe săptămână, conform datelor Eurostat. Acest procent trimite România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul mişcare. Media UE arată că 44% din populaţie face sport sau mişcare.

În 2022, cinci bazine de înot au fost finalizate şi date în folosinţă, construite cu fonduri alocate de către Compania Naţională de Investiţii. Investiţia totală în aceste bazine de înot se ridică la peste 54 de milioane de lei şi acestea se află în Rădăuţi şi Dumbrăveni, judeţul Suceava, Vulcan, judeţul Hunedoara, şi încă două bazine în sectorul 1 din Bucureşti.

În Topliţa, judeţul Harghita, familia Cotfas, care deţine compania Danico, produce îmbrăcăminte şi echipamente sportive pentru iarnă sub brandul propriu Strindberg. Compania are o vechime de 60 de ani pe piaţa locală şi produce sub brandul propriu peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte în fiecare an. De asemenea, circa 25% din producţie este în regim lohn, pentru branduri precum Prada, Moncler, Emporio Armani, Colmar. Aproximativ 80% din producţie merge la export. 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet