Business sportiv

„Este important să te simţi bine , confortabil în sportul practicat. Fie doreşti să îţi depăşeşti limitele sau vrei să ai fun (distracţie-n.red.), vezi dans sau să stai solitar, vezi sală, există pentru fiecare om un sport potrivit“, spune antreprenorul Dragoş Petrescu.

Business sportiv. Sportul in business: Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill, practică în fiecare zi, timp de două ore, dans sportiv, însă preferă şi sporturi precum schi, diving şi wind surfing

21.10.2022, 00:04

Prin această rubrică, Ziarul Financiar vrea să vadă cât de activ este mediul de business din punct de vedere sportiv. Săptămânal, aducem în faţa cititorilor câte un antreprenor sau manager pasionat de sport.

Antreprenorul îmbină munca pentru dezvoltarea afacerii cu mişcarea zilnică în sala de dans. Sportul, dar mai ales competiţiile sportive, reprezintă un adevărat training pentru un antreprenor, este de părere Dragoş Petrescu.

Dragoş Petrescu, fondatorul grupului  de restaurante City Grill, cel mai puternic nume românesc de pe această piaţă,  este un pasionat al sporturilor şi practică zinic dansul sportive, dar şi sporturi de sezon.

„Am început cu alergare acum 15 ani, apoi cu maratoane montane şi triathlone montane ( EXterra). Cred că sportul şi mişcarea în general este vitală pentru o viaţă bună fizică şi psihică. Practic sporturi de sezon , schi, diving sau wind surfing dar şi de zi cu zi. Astăzi pricipalul sport de zi cu zi este dansul sportiv. Dedic două ore zilnic la Studioul de Dans Vertigo unde instructori cu experienţă competiţională îmi fac viaţa mai frumoasă“, spune antreprenorul Dragoş Petrescu.

El conduce un grup cu aproape 20 de restaurante sub mai multe branduri, precum City Grill, Buongiorno, Pescăruş şi Caru cu Bere. Grupul pe care l-a dezvoltat pe piaţa locală are aproape 1.000 de angajaţi şi afaceri  de 26 de milioane de euro în 2021. Cu o istorie de peste 15 ani pe piaţă, compania şi-a concentrat dezvoltarea pe Bucureşti, însă antreprenorul are în plan de dezvoltare la Viena, unde vrea să deschidă un restaurant de tip Buongiorno.

Antreprenorul îmbină munca pentru dezvoltarea afacerii cu mişcarea zilnică în sala de dans. Sportul dar mai ales competiţiile sportive reprezintă un adevărat training pentru un antreprenor, mai spune el.

„Sportul dar mai ales competiţiile îmi sunt de folos în business. Emoţiile , fie teamă şi bucuria pură ce apar în faţa publicului sunt traininguri valoroase. Cred că fiecare vârstă vine cu un potenţial sport potrivit. Sunt pentru «ascultăţi corpul» filozofia lui Gabor Mate“.

Dragoş Petrescu mai spune că este important să alegi un sport în care să te simţi confortabil şi că pentru fiecare om există un sport potrivit.

„Este important să te simţi bine , confortabil în sportul practicat. Fie doreşti să îţi depăşeşti limitele sau vrei să ai fun (distracţie-n.red), vezi dans sau să stai solitar, vezi sală,  există pentru fiecare om un sport potrivit“, a mai spus el.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet