Business sportiv

Business sportiv. România stă bine în regiune la capitolul reprezentare a sportului, având 76 de federaţii sportive

09.09.2022, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

România stă bine la capitolul reprezentare a sportului în regiune, dar şi comparativ cu alte ţări din vestul Europei, având astfel 76 de federaţii sportive, arată datele Comisiei Europene.

Franţa numără cele mai multe federaţii sportive, circa 113 astfel de organizaţii reprezentative pentru sporturile din ţară. La polul opus se află Bulgaria, cu doar 15 astfel de federaţii.

Numărul federaţiilor sportive din România este similar cu cel din Cehia, unde există 75 de astfel de federaţii, conform aceleaşi surse. Cele 76 de federaţii numără circa 300.000 de sportivi legitimaţi, însă doar jumătate dintre aceştia fac parte din Federaţia Română de Fotbal. Pe locul al doilea în topul federaţiilor cu cei mai mulţi sportivi se situează Federaţia Română de Baschet, cu 32.000 de sportivi, urmată de Federaţia Română de şah, cu 18.000 de persoane înscrise.

În top zece federaţii care au înregistraţi cei mai mulţi sportivi se mai numără şi federaţiile reprezentative de karate, handbal, kempo, lupte şi volei.  Clasamentul real al celor mai căutate sporturi din România poate să difere în realitate, deşi datele de la Statistică arată doar numărul de sportivi înscrişi la cluburi, numărul practicanţilor este mult mai mare, iar topul celor mai practicate sporturi poate să arate diferit.

Cu toate că România stă bine la capitolul reprezentare având un număr important de federaţii sportive, probleme sportului românesc ţin de lipsa investiţiilor, a infrastructurii şi a implicării statului în dezvoltarea acestui segment.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet