Business sportiv

Business sportiv. Femeile din România fac cel mai puţin sport dintre cetăţenii europeni: doar 3,9% din românce practică activităţi fizice

06.01.2023, 00:04 Autor: Miruna Diaconu

Femeile din România practică cel mai puţin sport dintre cetăţenii europeni, astfel că doar 3,9% din românce fac activităţi fizice, conform datelor Eurostat. Nici bărbaţii nu stau mai bine; chiar dacă numărul acestora este de trei ori mai mare, se află tot pe ultima poziţie în clasamentul european.

Portugalia, Malta, Bulgaria şi România au cei mai „leneşi“ cetăţeni, iar la polul opus se află Olanda, Danemarca, Suedia şi Germania, unde peste jumătate din femei şi bărbaţi practică sport în mod frecvent.

În aproape statele europene, femeile practică mai puţin sport decât bărbaţii, cu excepţia Suediei şi Danemarcei, unde femeile sunt mai active.

Media europeană arată că 37 % dintre bărbaţi au petrecut 150 de minute sau mai mult pe săptămână pentru sport şi activităţi fizice care nu sunt legate de muncă, comparativ cu 29% dintre femei.

Cea mai activă ţară din punctul de vedere al practicării sportului este Olanda, unde 65% din bărbaţi şi 59% din femei practică diverse activităţi fizice.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet