Business sportiv

Business sportiv. Bucureştiul va fi gazda a două campionate europene de squash, care vor aduce în Capitală peste 300 de sportivi din 30 de ţări

15.03.2024, 00:04 Autor: Miruna Diaconu

♦ Federaţia Română de Squash a fost înfiinţată în 2014, când 11 cluburi din ţară s-au unit pentru ca acest sport să aibă reprezentare la nivel naţional.

Bucureştiul va găzdui Campionatele Europene de squash U19 individual şi pe echipe, în perioada 23-31 martie, precum şi Campionatul European pe Echipe Divizia 3, în perioada 17-21 aprilie, potrivit informaţiilor Agenţiei Naţionale pentru Sport. La cele două competiţii europene, programate în martie şi aprilie, sunt aşteptaţi peste 300 de sportivi din 30 de ţări.

CompetiÅ£iile vor avea loc la Aerosquash Băneasa. Pe lângă titlurile pe care le vor obÅ£inute în cadrul competiÅ£iilor europene, sportivii se vor pregăti ÅŸi pentru Jocurile Olimpice din 2028, care vor avea loc Los Angeles, unde  squashul va fi pentru prima dată inclus în programul olimpic.

Federaţia Română de Squash va organiza cele două campionate. Federaţia a fost înfiinţată în 2014, când 11 cluburi din ţară s-au unit pentru ca acest sport să aibă reprezentare la nivel naţional.

Cu toate acestea, România a avut reprezentare la un turneu internaţional încă din 2013. Sportul nu este printre cele mai populare în România, însă printre tot mai mult la publicul amator. Totuşi, squashul are o istorie mai veche în România.

„Primul contact cu acest sport în România a avut loc în 1994. În Cartierul Francez din Bucureşti s-a construit primul teren de squash, în cadrul complexului Le Club. Liviu Popescu a fost primul jucător şi omul care s-a ocupat în finalul anilor ‚Äò90 de promovarea acestui sport. Mai târziu, la începutul anilor 2000, au urmat încă 5 terenuri: trei la World Class Mariott şi două în cadrul complexului Pescariu Sports & Spa‚Äú, se arată pe site-ul Federaţiei Române de Squash.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet