Business sportiv

Business sportiv. Avocaţi pe biciclete. Casa de avocatură RTPR: Ciclismul cere anumite aptitudini, precum disciplină, organizare, pregătire constantă, anduranţă şi ambiţie, pe care am vrea să le vedem la fiecare persoană din activitatea profesională

23.06.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Cele mai practicate sporturi în companie, fie cu echipa, fie separat, sunt schiul, snowboardul, tenisul, fotbalul, înotul şi drumeţiile montane.

Costin Tărăcilă, managing partner al casei de avocatură RTPR, spune că ciclismul, un sport de altfel practicat la nivelul firmei, dezvoltă aptitudini utile şi în viaţa profesională precum disciplină, organizare, pregătire constantă, anduranţă şi ambiţie.

„Ca orice sport, ciclismul cere anumite aptitudini - disciplină, organizare, pregătire constantă, anduranţă, ambiţie. Aceleaşi abilităţi dorim să le vedem în fiecare persoană din echipa noastră nu doar pe bicicletă, ci şi în activitatea profesională. Sunt de părere că practicarea unui sport, în cazul de faţă ciclism, contribuie la dezvoltarea acestor abilităţi esenţiale pentru orice avocat. Ne ajută să ne setăm obiective, să ne găsim motivaţia, să ne valorizăm corect, şi nu în ultimul rând, să ne depăşim limitele“, spune Costin Tărăcilă.

Costin Tărăcilă spune că în cultura companiei există pasiunea pentru sport şi mişcare, însă totul a venit natural, fără o impunere din partea firmei, cât din faptul că angajaţii au hobby-uri în zona sporturilor.

„Am făcut împreună cu firma rafting, sărit cu parapanta, karting, sailing, am participat la n maratoane, ieşim cel puţin o dată pe an la schi, am participat de câteva ori la evenimentul Cu bicicleta la mare etc. Dar nu cred că a venit ca o politică de firmă, ci mai degrabă cred că a fost procesul invers, pasiunile indivizilor s-au răspândit către ceilalţi şi nu a fost niciodată ceva impus pentru că întotdeauna când vine vorba de aşa ceva, cine nu vrea, pur şi simplu nu face“, spune Vlad Stamatescu, senior associate, RTPR.

Pe lângă beneficiile fizice, sportul are puterea şi de a uni echipa, sunt de părere cei doi. Sportul le oferă ocazia membrilor echipei să se cunoscă mai bine, chiar şi în cazul celor care au interacţionat cel mai puţin, oferind şi sentimentul de apartenenţă.

„Când facem activităţile acestea împreună cu firma nu suntem întotdeauna aceiaşi oameni şi nu suntem tot timpul alături de persoanele cele mai apropiate nouă din firmă, dar este normal să fie aşa şi tocmai acesta este scopul, să creăm un mediu mai plăcut şi, atât cât se poate, să mai înlăturăm din barierele naturale care vin din statutul fiecăruia în interiorul firmei şi care cred că în foarte multe situaţii nu ar trebui să existe“, spune Vlad Stamatescu.

Cele mai practicate sporturi în companie, fie cu echipa, fie separat, sunt schiul, snowboardul, tenisul, fotbalul, înotul şi drumeţiile montane. Mai mult, organizarea unor deplasări împreună cu echipa pentru practicarea diferitelor sporturi îi determină şi pe cei care nu sunt pasionaţi să încerce astfel de sporturi.

„Avem deja o tradiţie ca în fiecare iarnă să avem o ieşire la schi cu echipa, la care pe lângă colegii care practică acest sport de mai mult timp, an de an avem şi începători care pun pentru prima dată schiurile în picioare. Este încurajator să vezi că după câteva ore de schi cu monitor reuşesc să coboare o pârtie uşoară şi sunt motivaţi să continue. Mai mulţi dintre colegi au descoperit schiul în aceste excursii“, spune Costin Tărăcilă.

Casa de avocatură va participa, pentru a doua oară, la L’Etape Romania by Tour de France, unde 30 de angajaţi vor fi la linia de start.

Începând de anul trecut, România a devenit ţara cu numărul 20 care s-a alăturat L’Etape by Tour de France, astfel că prima cursă care a avut loc în ţară sub emblema celui mai popular tur de ciclism din lume a fost chiar în Micul Paris.

Conceptul L’Etape by Tour de France este marcă a Turului Franţei, care îşi propune să le ofere o parte din experienţa celui important tur de ciclism din lume atât profesioniştilor, cât şi amatorilor din întreaga lume, prin organizarea unor curse de ciclism de către experţii Tour de France. Participanţii din acest an vor putea lua parte la una dintre cursele competiţiei şi anume The Race, pe o distanţă de 85 km, The Ride, ce se va întinde pe 42 km, şi City Adventure, care va avea 14 km.  L’Etape Romania by Tour de France va avea loc pe 27 august.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet