Business sportiv

Business sportiv. Arena Naţională a încasat 4,6 milioane lei din meciuri şi evenimente organizate pe stadion. FCSB, echipa care a ţinut cele mai multe meciuri pe arenă, a generat jumătate din venituri în 2023

09.02.2024, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Pe Arena Naţională au fost organizate două concerte, Depeche Mode şi Guns N’Roses, contract încheiat cu Emagic Life pentru 556.000 lei.

Arena Naţională din Bucureşti a generat venituri de 4,1 milioane lei în 2023, potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Municipiului Bucureşti, administratorul arenei. Pe Arena Naţională au fost organizate 39 de evenimente, dintre care 27 de meciuri sportive, în 2023.

Faţă de anii anteriori, arena a încasat mai puţini bani. Cel mai bun an pentru Arena Naţională în termeni de venituri a fost 2021, când a fost organizat UEFA Euro 2020.

Anul trecut, circa 71% din evenimentele organizate pe Arena Naţională au fost meciuri sportive. FCSB a ţinut cele mai multe meciuri pe arenă şi a plătit aproape 2 milioane lei, adică circa jumătate din totalul încasărilor Arenei Naţionale în 2023, pentru 16 meciuri, potrivit informaţiilor PMB. Dinamo, care a închiriat arena pentru şapte meciuri, a plătit 852.000 lei.

Pe Arena Naţională au fost organizate două concerte, Depeche Mode şi Guns N’Roses, contract încheiat cu Emagic Life pentru 556.000 lei.

Spre comparaţie, Cluj Arena, administrată de Consiliul Judeţean Cluj, a încasat 5,9 milioane lei din exploatarea stadionului, bani care au provenit din mai multe activităţi desfăşurate pe arenă. Arena a găzduit 98 de evenimente, dintre care 19% au fost evenimente sportive.

Pe lângă multe concerte ale artiştilor locali şi internaţionali, Cluj Arena găzduieşte şi festivalul Untold. Mai mult, de câţiva ani, arena este şi gazda Transylvania Open şi Sports Festival, ambele evenimente includ atât o componentă sportivă, cât şi una de divertisment.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet