Business Internaţional

Zoom se pregăteşte să cumpere operatorul de servicii de call center prin cloud Five9 într-o afacere estimată la 15 miliarde de dolari

Acţiunile Zoom au crescut cu 45% în ultimul an, atingând o capitalizare bursieră de peste 100 de miliarde de dolari

Acţiunile Zoom au crescut cu 45% în ultimul an, atingând o capitalizare bursieră de peste 100 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2021, 16:46 130

Zoom Video Communications a anunţat o tranzacţie de 14,7 miliarde de dolari în acţiuni prin care vrea să cumpere operatorul de servicii de call center prin cloud Five9, ceea ce ar reprezenta cea mai mare achiziţie pe care a efectuat-o vreodată compania americană, care se confruntă cu o competiţie tot mai intensă pe segmentul principal de videoconferinţe, notează Reuters.

Furnizorul de servicii de teleconferinţă a devenit un nume de uz casnic şi un favorit al investitorilor în perioada pandemiei de coroanvirus, când businessurile şi şcolile şi-au îndreptat activităţile către mediul online.

Firma cu sediul în San Jose, California îşi concentrează acum atenţia asupra unul produs de apel în cloud, Zoom Phone, şi unui produs de găzduire de conferinţe, Zoom Rooms, în contextul în care jucătorii mai mari, precum Facebook şi Alphabet, plănuiesc să îşi îmbunătăţească serviciile video.

„Ne aşteptăm ca achiziţia să sporească prezenţa Zoom în rândurile clienţilor companii şi să îi accelereze oportunităţile de creştere pe piaţa de call centere, în valoare de 24 de miliarde de dolari”, reiese dintr-o declaraţie a Zoom.

Achiziţia va veni în ajutorul serviciului Zoom Phone, o alternativă la ofertele „tradiţionale” de telefonie, compania urmând să obţină clienţii Five9 şi să îşi combine software-urile de centre de contact pentru a optimiza interacţiunile consumatorilor de-a lungul canalelor, adaugă firma. Achiziţia va fi completată în prima jumătate a anului viitor.

Acţiunile Zoom au crescut cu 45% în ultimul an, ceea ce se traduce printr-o capitalizare de piaţă de peste 100 de miliarde de dolari.

În 2021, analiştii estimează că nivelul de cheltuieli pentru serviciile de conferinţă prin cloud vor ajunge la 5,41 miliarde de dolari, de la 5,02 miliarde în 2022, spune firma de consultanţă Gartner, care numesc Zoom şi Cisco drept „liderii industriei”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO