Business Internaţional

Ziarele americane anunţă cea mai mare criză din istoria Statelor Unite: În aprilie, rata şomajului a urcat la 14,7%, cea mai mare de la marea criză de acum 100 de ani. În aprilie s-au pierdut 20,5 mil. joburi

sursa foto: Profimedia

În cele şapte săptămâni de când virusul a închis cea mai mare parte a economiei americane, peste 33 de milioane de oameni au aplicat pentru ajutor de şomaj.

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2020, 16:34 2191

Economia americană a pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă doar în luna aprilie, întrucât şomajul a zburat la un nivel de 14,7%, comparabil cu cifrele de după ultimul Război Mondial, în contextul în care SUA se confruntă cu cea mai mare criză economică din ultimul secol, potrivit MarketWatch.

Efectul devastator al crizei în piaţa muncii a lovit puternic în restaurante, retaileri şi hoteluri, însă toate industriile au avut de suferit.

Până şi sectorul serviciilor medicale a pierdut 1,4 milioane de locuri de muncă în mijlocul uneia dintre cele mai grave crize medicale din istoria recentă a Americii, conform datelor oficiale publicate vineri dimineaţă.

Rata şomajului a crescut la un nivel de două cifre de la un minim al ultimilor 50 de ani de doar 3,5% în urmă cu două luni, însă numărul angajaţilor care stau acasă este mult mai mare.

Dacă cifrele ar lua în calcul şi numărul muncitorilor trimişi în concediu fără plată, şomajul ar fi mult mai ridicat, chiar până la 20%.

În cele şapte săptămâni de când virusul a închis cea mai mare parte a economiei americane, peste 33 de milioane de oameni au aplicat pentru ajutor de şomaj.

SUA este cea mai afectată ţară în pandemia de Covid-19, cu peste 1,29 milioane cazuri, dintre care 76.942 de persoane au decedat, iar 217.251 s-au vindecat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO