Business Internaţional

Zara a raportat cea mai rapidă creştere a profitului din ultimii trei ani

Zara a raportat cea mai rapidă creştere a profitului...
09.03.2016, 11:09 8440

Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a raportat cea mai rapidă creştere a profitului anual din ultimi trei ani, alimentată de vânzările on-line şi de lanţul de magazine Zara, scrie Bloomberg.

Venitul net a crescut cu 15%, până la 2,88 miliarde de euro, a declarat proprietarul brandurilor Zara si Massimo Dutti. Analiştii se aşteaptă la o valoare de 2,9 miliarde de euro, în funcţie de o estimare medie pe luna ianuarie. Vânzările lanţului Zara au crescut cu 18%, ajungând la 13,6 miliarde de euro, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 16%,  la 2,5 miliarde de euro.

Din momentul listării la bursă din 2001, retailerul şi-a crescut vânzările de mai mult de şase ori prin extinderea agresivă a celor 8 branduri pe care le deţine în portofoliu. Compania cu sediul în Spania a declarat miercuri că va cheltui 1,5 miliarde de euro în acest an, pe extindere, urmând să adauge 460 de noi magazine şi să intre pe pieţe precum Vietnam, Noua Zeelandă şi Nicaragua. Până la sfârşitul acestui an, toate brand-urile Inditex vor fi disponibile online în toată Europa şi Turcia.

Retailerul s-a concentrat prin deschiderea a mai puţine magazine, dar cu suprafeţe mai mari. Media unui magazin Zara a fost de 558 de metri pătraţi ca şi suprafaţă în 2015, comparativ cu 530 de metri pătraţi în 2006, potrivit Credit Suisse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO