Business Internaţional

Yahoo vrea să concedieze 1.600 de persoane, într-un plan masiv de reducere a costurilor

Yahoo vrea să concedieze 1.600 de persoane, într-un...

Autor: Marius Oncu

02.02.2016, 11:26 139

Planurile ar putea fi anunţate după publicarea, marţi după închiderea burselor, a rezultatelor financiare ale Yahoo pentru trimestrul al patrulea. Publicaţia nu a specificat care divizii ar putea fi închise.

Investitorii activişti au exercitat presiuni în ultimul timp asupra Yahoo pentru vânzarea diviziei core (cheie) a companiei, chiar dacă o vânzare ar implica plata unor taxe mai ridicate decât în cazul unei separări a operaţiunilor respective într-o entitate distinctă.

Nu este clar dacă planul pregătit de Mayer ar satisface cererile investitorilor, dar reducerea costurilor ar face afacerile Yahoo mai atractive pentru potenţiali cumpărători. Compania Verizon a anunţat că este interesată de o eventuală achiziţie a Yahoo, în timp ce printre potenţialii cumpărători s-ar număra şi firme din media, precum şi fonduri de investiţii, afirmă analiştii.

La mijlocul anului trecut, Yahoo avea circa 11.000 de angajaţi, în scădere de la aproxiamtiv 12.500 angajaţi la finele anului 2014, cu normă întreagă dar şi cu normă redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO