Business Internaţional

WSJ: Ford, ajutată de guverne, inclusiv de cel al României, pentru a-şi reduce datoriile

09.08.2010, 11:45 20

Grupul Ford, singurul producător auto american care nu s-aregăsit în situaţia de a fi salvat de autorităţile SUA în 2009,primeşte ajutor de la Washington şi de la alte guverne încondiţiile în care încearcă să reducă datoriile şi săîmbunătăţească ratingul de credit, potrivit Wall Street Journal,citată de Mediafax.

Directorul executiv al Ford, Alan Mulally, şi directorulfinanciar, Lewis Booth, încearcă să readucă ratingul de credit algrupului în categoria " investment-grade" până la finele anului2011 sau în 2012, potrivit unor surse apropiate situaţiei.Eforturile au şanse mari de reuşită având în vedere profitul de 7,3miliarde de dolari realizat de grup de la începutul anuluitrecut.

Ratingul Ford a ieşit din categoria "investment-grade" în 2005.Un calificativ mai bun reduce, în mod normal, costurileîmprumuturilor. Ratingurile Fitch pentru Ford sunt cu trei treptesub limita "investment-grade".

Vânzările constructorului auto au urcat în acest an cu 22%,comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, ritm cu mult superiorperformanţelor General Motor sau Chrysler.

Ford rambursează tot mai multe datorii înainte de scadenţă,datorită, în parte, garanţiilor guvernamentale care-i permit săacceseze mai ieftin credite. Grupul utilizează aceste fonduriacoperite de guvern pentru investiţii în operaţiuni şi foloseştelichidităţi proprii pentru plata anumitor tipuri deobligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO