Business Internaţional

Wizz Air pune o noua taxa pe bagaje

06.08.2007, 19:44 28

Compania aeriana low-cost Wizz Air a introdus incepand cu 3 august taxa pe toate bagajele pentru zborurile operate dupa 27 octombrie.
Pasagerii care si-au facut insa rezervari pentru aceste zboruri inainte de 3 august nu vor plati cei trei euro pe bagaj daca suma se achita in momentul rezervarii, sau sase euro daca plata se face ulterior. Totodata, noile masuri tarifare nu modifica regulamentul deja existent conform caruia la bord au acces doar bagajele sub zece kilograme, in timp ce bagajele care depasesc 20 de kilograme sunt taxate suplimentar cu opt euro pe kilogram.
"Ne folosim de schimbarea legata de taxarea bagajului pentru a mentine pretul biletelor scazut. Pasagerii care vor calatori numai cu bagaj de mana vor beneficia de preturi mai mici. In acelasi timp, mai putine bagaje aduse la imbarcare vor creste eficienta companiei si ne vor ajuta sa mentinem si chiar sa imbunatatim indicatorul de respectare a programului de zbor", a spus Natasa Kazmer, director corporate communication & public affairs. Aceeasi strategie a fost folosita de companie si in octombrie anul trecut, cand a introdus taxa pe cel de-al doilea bagaj, continuand acum cu taxarea tuturor bagajelor.
Operatorul ungar Wizz Air a intrat in Romania in a doua jumatate a anului trecut pe ruta Targu-Mures-Budapesta, in acest an introducand si zboruri cu plecare din Bucuresti. Compania opereaza zboruri din Bucuresti catre cinci destinatii, si din Targu-Mures catre trei, urmand sa mai introduca patru noi rute in luna octombrie a acestui an. Wizz Air mai concureaza in Romania cu operatori aerieni low-cost precum MyAir, SkyEurope, Germanwings.
Wizz Air este lider pe piata din Polonia si Ungaria, fiind prezent de asemenea in Bulgaria, Slovenia si Croatia. Compania aeriana are sediul central in Budapesta si a fost infiintatz la sfarsitul lui 2003 de catre Jozsef Varadi, actualul director executiv al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO