Business Internaţional

Whistleblower: Mai mulţi oameni din Casa Albă se declară „profund perturbaţi” de conversaţia preşedintelui Donald Trump cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky

Whistleblower: Mai mulţi oameni din Casa Albă se...

Autor: Alex Ciutacu

26.09.2019, 19:15 571

Preşedintele Donald Trump a abuzat de puterile sale oficiale pentru „a solicita interferenţe” din partea Ucrainei în alegerile americane din 2020, iar Casa Albă a încercat să acopere întreaga situaţie, potrivit unui whistleblower citat de CNN.

Mai mulţi oficiali din Casa Albă au fost „profund perturbaţi” de conversaţia telefonică din 25 iulie dintre Trump şi preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, şi au încercat să „blocheze” toate înregistrările apelului respectiv, în special transcriptul cuvânt cu cuvânt produs de Casa Albă, potrivit sursei citate.

Plângerea lansată de un whistleblower se află în centrul actualei controverse care i-a determinat pe democraţi să lanseze o cerere oficială de demitere a preşedintelui american.

Casa Albă a lansat miercuri un transcript brut al apelurilor care arată că Trump l-a presat în mod repetat pe preşedintele Ucrainei să îl investigheze pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi pe fiul său, Hunter.

După ce a cedat în faţa cerinţelor democraţilor, administraţia Trump i-a permis Congresului să elibereze o versiune declasificată a plângerii whistleblower-ului, la doar o zi după ce lansat transcriptul brut al conversaţiei telefonice. Desfăşurările de forţe au determinat ca mai mulţi legiuitori democraţi să susţină demiterea în mod public.

Trump şi-a menţinut poziţia conform căreia nu a greişit cu nimic, în timp ce a promovat în mod activ mai multe teorii conspiraţioniste nefondate cu privire la familia Biden, Ucraina, şi implicarea Rusiei în alegerile americanilor din 2016.

Potrivit CNN, nu există momentan nicio dovadă referitor la presupusele fărădelegi comise de familia Biden.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO